Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Június 02. 11:49, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Toplista: 92 milliárd forint a tíz legnagyobb e-kereskedő magyarországi forgalma

Toplista: 92 milliárd forint a tíz legnagyobb e-kereskedő magyarországi forgalma

A tíz legnagyobb Magyarországon működő e-kereskedő online értékesítésből származó árbevétele 2015-ben elérte a 92 milliárd forintot az előző évi 50 milliárd forintos forgalom után

- derül ki GKI Digital csütörtökön közzétett összesítéséből, amely a magyar tulajdonban lévő, vagy Magyarországon hivatalos képviselettel, leányvállalattal rendelkező cégeket vette figyelembe.

Az idén másodszor elkészített toplistán szereplő tíz legnagyobb e-kereskedő a teljes online kiskereskedelmi forgalom 34 százalékát adja, a vásárlások számának pedig a 21 százaléka jut rájuk, ami mintegy 4,7 millió vásárlás.

A GKI Digital MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az aktuális lista szereplői összesen több mint 70 százalékos forgalombővülést értek el egy év alatt pusztán az online értékesítésből, miközben a teljes online kiskereskedelem növekedése 16 százalékos volt. A tavalyi TOP10 lista szereplői közül kilencen szerepelnek az idei listán is.

A GKI Digital lakossági kutatásai is alátámasztják a tíz legnagyobb szereplő kiemelt helyzetét: a magyar vásárlók egyre tudatosabbak és fogékonyabbak az online vásárlásra, ugyanakkor rendeléseiket sokkal bátrabban adják le egy ismert, nagy választékkal és gyors működéssel rendelkező webáruháznál.

2015-ben a műszaki cikkeken belül főként háztartási fehérárut vásároltak, emellett a mindennapi élelmiszerek internetes rendelése is látványos növekedésnek indult.

A toplista élére, az előző évhez hasonlóan, 2015-ben is a főként műszaki cikkek értékesítésével foglalkozó Extreme Digital került, a cég Magyarország legnagyobb forgalmú e-kereskedője. A második és harmadik helyen az eMAG és a MALL osztozik.

Őket követi a Media Markt, amely az idén is megőrizte 4. pozícióját, majd az élelmiszer házhoz szállítást végző Tesco, amely egy év alatt három helyet lépett előre. A sor a kultúrára koncentráló Libri-Bookline csoporttal folytatódik, 7. a tartalomszolgáltatást és az értékesítést ötvöző iPon áll, 8. - új belépőként - az Aqua, amely az egyik legrégebbi magyar tulajdonú online áruház.

A 9. helyen lévő Bónusz Brigád egyedüliként értékesít a termékek mellett szolgáltatást is, és építi üzleti modelljét a kedvezményekre. A rangsort a Tchibo online áruháza zárja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.