Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. December 08. 07:44, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több mint ezer kárbejelentés érkezett a múlt heti szélvihar miatt

Több mint ezer kárbejelentés érkezett a múlt heti szélvihar miatt

Több mint ezer kárbejelentés érkezett a múlt heti szélvihar miatt az MTI által megkérdezett biztosítókhoz.

Az Aegon Magyarország közölte: a december eleji viharos, óránként 120 kilométeresnél is erősebb szél egyetlen hétvége alatt 82 millió forintos kárt okozott az Aegon Magyarország ügyfeleinél. Kedd kora délutánig mintegy 840 kárbejelentés érkezett a biztosítóhoz, az átlagos kár 100 ezer forint körül van. A legtöbb, 515 bejelentés Budapestről és Pest megyéről érkezett.

A Groupama Biztosítóhoz a múlt hét pénteki szélvihar nyomán 663 vagyonbiztosítási kárbejelentés érkezett, melynek kárösszege megközelíti az 53 millió forintot. A legtöbb kárt szintén a széllökések által kicsavart fák, levert ágak, gallyak okozták, és ugyancsak sok bejelentés érkezik leesett tetőcserepek, megrongálódott tetőszerkezetek miatt is. Az extrém időjárás különösen Pest megyét, illetve Budapestet érintette.

A Groupama tájékoztatott arról is, hogy a bejelentett károkat gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján, vagy az azt követő napon kifizetik, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság.

Címkék: biztosító, kár, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.