Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 09. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Több gép landol nyáron a csabai reptéren

Több gép landol nyáron a csabai reptéren

A nyári szezon miatt egyre többen érkeznek légi úton is Békés megyébe.

 

Éves szinten hatszáz fel- és leszállást bonyolít le a Békéscsaba és Gyula közötti Békés Airport. Fodor József ügyvezető a Békés Megyei Hírlapnak azt mondta, a Békéscsaba és Gyula között elhelyezkedő, határnyitásra is alkalmas Békés Airport leginkább német gépeket fogad, de volt már szlovén, osztrák és horvát leszálló is.

A legnagyobb vonzerővel a fürdővárosok rendelkeznek. A legtöbbször hatszemélyes kisrepülőket fogad a repülőtér, maximum pedig harmincfős charterek landolhatnak. Éves szinten hatszáz fel- és leszállást bonyolít le a megyei Békés Airport. Fodor József ügyvezető a napi teendőkkel kapcsolatban elmondta: egy hónapon belül megtörténik az útburkolati jelek, a számok és a vonalak ismételt felfestése az 1200 méter hosszú és 30 méter széles pályán.

A szarvasi fel- és leszállóhely tulajdonosa, Takács Miklós közben azt mondta, hogy ők is kérték a reptérré minősítést, éves szinten 30 üzemnapra. A papírokat tavaly kellett beadni a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz. Az elmúlt hónap végéig lehetett volna a korábbi engedéllyel működni, azonban a hatóság malmai lassan őrölnek — szinte egyszerre érkezett be országos szinten a több mint ötven kérelem, sőt, a téli hónapokban nem lehetett elvégezni a szükséges vizsgálatokat, amibe öt hivatalt is bevontak —, ezért a minősítéssel kapcsolatos döntéseket sem hozták meg.

Módosították inkább a határidőt, a kérelmeket 2012. június 30-ig kell elbírálni, tehát a korábbi működés is addig folytatható. A repterek közül a legalacsonyabb minősítést kérték —mondta Takács Miklós. A tulajdonos ezt azzal indokolta, hogy a 600 méter hosszú és 80 méter széles füves le- és felszállópálya nem fogad túl sok gépet, a szarvasi térség még nem jelent akkora vonzerőt turisztikailag, hogy megérné magasabb osztályba soroltatni-írta a lap.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt