Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 11. 14:23, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Tíz millió köbméterrel csökkentették a Tisza-tó vízmennyiségét

Tíz millió köbméterrel csökkentették a Tisza-tó vízmennyiségét

Tíz millió köbméter vizet engedtek ki az elmúlt napokban a Tisza-tóból, ezzel 10 centiméterrel csökkent a 124 négyzetkilométer felületű tározó vízszintje.

A most leengedett többletvíz a nyári aszályos időjárás miatt megnövekedett vízigények kielégítését szolgálta - közölte a létesítmény üzemeltetője, a Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Köti-kövizig) sajtóreferense az MTI-vel.

Nagy Réka elmondta: az idei év első hónapjaiban a sokéves átlagnál 60 milliméterrel kevesebb csapadék hullott a vízgyűjtőn, májusban pedig a nyáriasan meleg napok száma szintén meghaladta a sokéves átlagot.

Hozzátette: az aszályos időszakra tartalékolt plusz 10 millió köbméter vizet elsősorban a jászsági és a nagykunsági öntözőrendszerekben hasznosították.

A nyári szezon végeztével és a következő időszak meteorológiai előrejelzéseinek figyelembevételével a tó vízszintjét a nyári üzemrendnek megfelelő 730 centiméteres szintre állították be, amely a téli átállásig változatlan marad.

MTI

Címkék:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára