Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Augusztus 09. 16:47, kedd | Helyi

Tisztelt ingatlantulajdonosok, tisztelt ingatlanhasználók - Ne pakolják tele a közterületet!

Tisztelt ingatlantulajdonosok, tisztelt ingatlanhasználók - Ne pakolják tele a közterületet!

Lakossági tájékoztatót az építési munkálatokkal kapcsolatban.

A Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal közterület-felügyelői a közterületek rendjének és tisztaságának ellenőrzése során mostanában gyakran tapasztalják azt, hogy többen az ingatlanuk előtt található közterületen közterület-használati engedély nélkül 3 napon túl helyeznek el építési munkálatokkal kapcsolatos dolgokat.

Felhívjuk az ingatlan tulajdonosok/használók figyelmét, hogy ezt jogszabály tiltja, mégpedig a 9/2014. (III. 27.) önkormányzati rendelet alapján a jogsértés elkövetője a közterület-felügyelő által kiszabható 50 000 forintig terjedő helyszíni bírsággal, vagy kettőszázezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

A közterületek használatának rendjéről és feltételeiről szóló 30/2011. (XII. 1.) önkormányzati rendelet alapján közterület-használati engedélyt kell beszerezni közterületen építési munkával kapcsolatos állvány, a munkavégzéshez szükséges munkaeszközök, építőanyag és építési hulladék, valamint hulladék gyűjtésére szolgáló nyitott konténer 3 napon túli elhelyezésére.

Az önkormányzat hatályos rendelete szerint az építési munkálatokkal összefüggő közterület-használat díjtétele I. körzetben 100 Ft/m2/nap, II. körzetben 50 Ft/m2/nap.

I. körzet (városközpont): Széchenyi út, Jászberényi út, Mozdony utca, Köztársaság út, Széchenyi út, Alszegi út, Déli út, Bajcsy-Zsilinszky út, Pesti út és Felszegi út által határolt terület. A körzethatárt jelölő utak mindkét oldalán lévő közterületek a I. körzetbe tartoznak.

II. körzet: a városközponton kívüli közterületek.

Kérjük a Tisztelt Lakosságtól a szankcionálás elkerülése érdekében engedélyeztessék a 3 napon túli közterület-használat igénybevételét! A témával kapcsolatban további információt kérhetnek a Hivatal közterület-felügyelőitől az ingyenes hívható 06-80- 200-064- es zöldszámon.

Cegléd Város Önkormányzata

Címkék: közérdekű

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció