Városlista
2019. február 21, csütörtök - Eleonóra

Hírek

2019. Február 11. 18:25, hétfő | PR

Tippek a sikeres év eleji takarékoskodáshoz

Tippek a sikeres év eleji takarékoskodáshoz

Sokan döntenek úgy a klasszikus újévi fogadalmak keretében, hogy jobban fognak ügyelni a pénzre.

Másoknak ez nem elhatározás kérdés, hanem állapot január-februárban hiszen karácsony környékén hajlamosak vagyunk nagyvonalúan költeni.

Hogyan legyen több pénzünk?
Hacsak nem találjuk meg álmaink állását, vagy örökölünk egy nagyobb vagyont, erre egy mód kínálkozik: jobban be kell osztanunk a meglevő bevételünket, és meg kell próbálnunk többet félretenni.

Ez nem is olyan nehéz, mint gondolnánk, ám mindenképpen egy ‘kötelező’ lépéssel kell kezdenünk: össze kell írnunk a bevételeinket - ha többféle van -, és meg kell vizsgálnunk a kiadásainkat.

Ahol több ember költ a háztartásban, ott össze kell ülni, és összeszámolni a be- és kifolyó pénzeket. Bizony, ez őszinteséget igényel: nem érdemes szépíteni mondjuk a kozmetikusnál hagyott összegeket, vagy éppen azt, hogy mennyi megy el a rendszeres baráti sörözésekre.

A legjobb eszköz az elszámolásra a háztartási napló. Amennyiben egy-két hónapig vezetjük, beleírva minden egyes bevásárlást és minden más kiadást, akkor kirajzolódik egy kép - ami esetleg tartalmaz meglepetéseket.

Biztos megbeszélünk mindent?

Lehet, hogy rögtön felbukkan egy-egy lyuk, ahol ‘elfolyik’ a pénzünk. Például kiderülhet, a család legnagyobb csemetéjének mindkét szülő ad pénzt időről időre, és ez összességében túl nagy összeget tesz ki - csak ez senkiben sem tudatosult még. A háztartási napló excelben letölthető a netről - érdemes kipróbálni, még ha rendezett is az anyagi helyzetünk!
Ha túllépjük az anyagi kereteinket, és láthatóan feleslegesen nagy kiadásaink vannak, akkor alább kell adnunk az elvárásainkat. A heti éttermi dőzsölésnél például fontosabb, hogy legyen félretett pénzünk nehéz helyzetekre.

Kis és nagy dolgokon is lehet párhuzamosan spórolni

Nagyon sokat meg lehet takarítani a napi kiadások lefaragásával: egy-egy 790 forintos kávé egy menő helyen, mindennap - sokkal jobban ‘elúsztatja’ a pénzünket, mint gondolnánk! Kezdjük azzal, hogy visszaveszünk a mindennapi kis dolgokban, és látványosan több pénzünk lesz. Rengeteg aprósággal tudjuk csökkenteni a napi költésünket.

Lehet, hogy nagyobb döntéseket is meg kell majd hoznunk. Igazi ‘pénztemető’ például egy feleslegesen sokat fogyasztó, vagy drága szervízköltségű autó. De egy túl nagy ház is nyeli a pénzt. Ha csak megszokásból, vagy a magas presztizs miatt rendelkeznénk ezekkel, lehet, hogy ideje váltani! Emellett például az energia spórolás nemcsak nekünk jó, hanem a természetnek is.

A takarékoskodás nem verseny. Legyünk türelmesek magunkkal, haladjunk apró lépésekben! Ha minden hónapban mondjuk ötezer forintot sikerül lefaragnunk, akkor egy idő után sokkal jobban állunk majd anyagilag.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 11. 18:24, hétfő | PR

A hólapátolás az egyik legjobb edzés

Még ki sem nyitottuk a szemünket reggel, azt sem tudjuk, milyen lehet odakint az idő..., ám ha meghalljuk a lapát karistoló hangját, ahogy a járda kövezetével találkozik, azonnal tudjuk: esett a hó.

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.

2019. Január 22. 11:26, kedd | PR

Tervezzünk tokot a Google termékekre

A Google okos eszközeit felölelő Pixel név mára már széles körben ismert lett. Olyannyira, hogy kevés olyan webáruház van, ahol ne forgalmaznának rájuk tokot.

2019. Január 22. 10:00, kedd | PR

Mivel és hogyan fessünk OSB lapot belső használatra?

Ha közkedvelt és igazán hasznos burkolóanyagot keresünk az otthonunkba, akkor mindenképp érdemes megállni egy pillanatra az OSB lapoknál.