Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Szeptember 21. 14:58, péntek | Helyi

Tetten ért tolvajok

Tetten ért tolvajok

Abonyban és környékén ipari mértékűvé váltak a terménylopások.

Egy megkárosított abonyi gazda mesélt a szoljon.hu internetes oldalnak a kukoricaföldjét ért károkról.

Idén sajnos a természet sem bánt kesztyűskézzel a gazdákkal, a rettentő szárazság és az aszályok hatalmas mértékben megritkították a terményt, ami közel 50 %-os terméskiesést jelent. Abonyban is területtől függően csak 20-50 százalékos termések lesznek az előző évekhez képest: akinek már a fél termése meglesz, az összeteszi a kezét, és nagyon örül – meséli a gazda.

A hiányterméknek számító kukoricának így kiugróan megnőtt a felvásárlási ára, mázsánként akár 7000 forintot is adnak érte. A kevés, ám értékes takarmány sajnos mások is szemet szúrt, aminek nyomán elszaporodtak a terménylopások.

A mezőőr híján saját földjét őrző gazda azt is elmesélte, hogy a tolvajok fényes nappal törik le a kukoricacsöveket, amiket később lovaskocsival, vagy gépkocsival szállítanak el.

Egyébként ha én hatósági ember lennék, nem nagyon kellene nyomoznom. Egyszerűen azt tenném, hogy kiállnék este 7-8 óra felé a településre bejövő utakra, és megkérdezném, ugyan mondják már meg, hogy honnan is van az a kukorica, amit szállítanak, mutassanak menetlevelet vagy származási dokumentumot – tette hozzá a neve elhallgatását kérő gazda.

A földek őrzése egyébként egyáltalán nem veszélytelen, hiszen a túlerőben lévő tolvajok nem igen riadnak vissza semmitől. Sőt, volt már olyan gazda is, akit saját földjéről zavartak el a tetten ért kukorica tolvajok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció