Városlista
2019. március 24, vasárnap - Gábor, Karina

Hírek

2011. December 07. 07:49, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szócska: a bérekre fordítjuk a tartalékokat

Szócska: a bérekre fordítjuk a tartalékokat

Az egészségügyi ágazat 2012-es jelszava: 'mindent a bérekre' - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár egy budapesti konferencián kedden.

Hozzátette: tudja, hogy az emberi erőforrás-krízis az egészségügy sorsfordító kérdése.

Az államtitkár elmondta: ennek rendezésére már kormányhatározat rendelkezik arról, hogy minden lehetséges tartalékot a bérekre kell fordítani. Szócska Miklós ismertette: jelenleg is dolgoznak egy forrásteremtési stratégián, amelyről rövidesen beszélnek majd.

Hozzátette: a rezidensi ösztöndíjprogram keretének maradványpénzét sikerült hatékonyan felhasználni, így együttesen több mint hatszáz szakorvosjelölt és szakgyógyszerész jelölt vehet részt a havi nettó százezer forintos ösztöndíjprogramban.

Az államtitkár előadásában azt mondta: az egészségügynek az emberi erőforrás krízissel együtt összesen öt problémát kell kezelnie. A másik négy feladat: a népegészségügy, a demográfia, a politikai fenntarthatóság, valamint a rendszerfenntarthatóság kapcsán felmerülő problémák megoldása - olvasható a kormányzati portálon.

Az államtitkár azt mondta: a jövőben rugalmas, szakmai és komplex lesz az irányítás. Ehhez egységes vagyonkezelő és egységes közbeszerzési eljárások lesznek, újraosztják a kapacitásokat, illetve javítják a funkcionális hatékonyságot - tette hozzá.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: egészségügy

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 24. 07:26, vasárnap | Belföld

A TEK vizsgálja a terrorizmus miatt őrizetbe vett szír férfi európai tevékenységét

A Terrorelhárítási Központ (TEK) vizsgálja a terrorizmus miatt pénteken őrizetbe vett szíriai állampolgár európai tevékenységét és kapcsolatrendszerét.

2019. Március 24. 05:01, vasárnap | Belföld

Egy utas halála miatt szállt le egy repülő Budapesten

Egy idős török utas halála miatt megszakította útját egy Frankfurtból Isztambulba tartó török utasszállító gép szombat délután Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2019. Március 24. 05:00, vasárnap | Belföld

Hatástalanították a bombákat a fővárosban

Hatástalanították a Duna budafoki szakaszán szombat délután kiemelt két világháborús bombát - jelentették be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

2019. Március 23. 18:38, szombat | Belföld

Hétfőn kezdődik az EP-választási értesítők kézbesítése

Hétfőn kezdik kézbesíteni a 7,9 millió választópolgárnak a májusi európai parlamenti (EP-) választásról szóló értesítőt.