Városlista
2019. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. December 07. 07:49, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szócska: a bérekre fordítjuk a tartalékokat

Szócska: a bérekre fordítjuk a tartalékokat

Az egészségügyi ágazat 2012-es jelszava: 'mindent a bérekre' - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár egy budapesti konferencián kedden.

Hozzátette: tudja, hogy az emberi erőforrás-krízis az egészségügy sorsfordító kérdése.

Az államtitkár elmondta: ennek rendezésére már kormányhatározat rendelkezik arról, hogy minden lehetséges tartalékot a bérekre kell fordítani. Szócska Miklós ismertette: jelenleg is dolgoznak egy forrásteremtési stratégián, amelyről rövidesen beszélnek majd.

Hozzátette: a rezidensi ösztöndíjprogram keretének maradványpénzét sikerült hatékonyan felhasználni, így együttesen több mint hatszáz szakorvosjelölt és szakgyógyszerész jelölt vehet részt a havi nettó százezer forintos ösztöndíjprogramban.

Az államtitkár előadásában azt mondta: az egészségügynek az emberi erőforrás krízissel együtt összesen öt problémát kell kezelnie. A másik négy feladat: a népegészségügy, a demográfia, a politikai fenntarthatóság, valamint a rendszerfenntarthatóság kapcsán felmerülő problémák megoldása - olvasható a kormányzati portálon.

Az államtitkár azt mondta: a jövőben rugalmas, szakmai és komplex lesz az irányítás. Ehhez egységes vagyonkezelő és egységes közbeszerzési eljárások lesznek, újraosztják a kapacitásokat, illetve javítják a funkcionális hatékonyságot - tette hozzá.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: egészségügy

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 19. 14:40, vasárnap | Belföld

Az eddiginél magasabb részvételi arány várható az EP-választáson

Nagyon fontos, hogy minél többen elmenjenek szavazni az európai parlamenti (EP-) választáson, és elmondják véleményüket - mondta az Alapjogokért Központ vezető elemzője vasárnap az M1 csatornán.

2019. Május 19. 11:12, vasárnap | Belföld

Egy hét múlva lesz az EP-választás

Egy hét múlva, május 26-án vasárnap 8 millió 11 ezer választópolgár dönthet arról, kik foglalhatják el az Európai Parlamentben (EP) a Magyarországnak járó 21 képviselői helyet.

2019. Május 19. 06:00, vasárnap | Belföld

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülőgép Börgöndön

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülőgép szombat délután a Börgöndi Repülőtéren - közölte a rendőrség a honlapján.

2019. Május 19. 05:00, vasárnap | Belföld

A Dunába esett egy férfi a Szabadság hídról

A Dunába esett egy férfi szombat reggel a Szabadság hídról; a budapesti vízirendőrök a Fővám térnél segítették partra - közölte a rendőrség a honlapján.