Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 04. 17:27, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Színesfém tolvajok rongálták meg a Református Nagytemplomot

Színesfém tolvajok rongálták meg a Református Nagytemplomot

Az ismeretlen tettesek felbecsülhetetlen kárt okoztak.

A feltehetőleg színesfém tolvajok kilincseket és egyéb réz alkotóelemeket rongáltak meg és tulajdonítottak el a városunk egyik jelképének számító templom kapuiról. A tolvajok a több százezer forintos kár mellett mérhetetlen eszmei kárt is okoztak. Az eredeti formájában pótolhatatlan 140 éves műemlék értékű kilincseket kalapáccsal verték le, a többi rézelemet pedig lefeszegették és úgy vitték el a tettesek.

A Cegléd Városi Televíziónak nyilatkozó Hánka Levente, református lelkész elmondta, hogy a kisebb-nagyobb rongálások hétről-hétre előfordulnak a Templom kertet találkozási pontnak használó fiatalok jóvoltából.

A Református Nagytemplomot a színesfém tolvajok már nem első ízben választották célpontul. Egy korábbi eset során is több rézelemet tulajdonítottak el a templom épületéről.

Az esetről rendőrségi bejelentést tettek a rendőrségen, valamint a térfigyelő kamerák felvételeinek vizsgálata is folyamatban van.

Az egyház arra kéri a város, valamint a környék színesfém feldolgozóit, hogy amennyiben a közeljövőben bármilyen gyanús, műemlékhez hasonló tárgyat adnának le, értesítsék a rendőrséget!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció