Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Február 05. 13:59, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Száguldás a tanteremben

Száguldás a tanteremben

Vezetéstechnikai képzést tartottak a Táncsicsban.

Az egyik legnagyobb motorkerékpár gyártó cég, a Honda és a Safety Hungary képviselői tartottak előadást a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjainak.

A Honda közel 40 éve indította útjára Japánban motoros vezetéstechnikai továbbképző rendszerét, melyet azóta is folyamatosan fejleszt, és nemzetközileg bővít, a preventív közlekedési biztonság koncepciójának részeként. A Magyarországon 2008 óta működő képzési központon kívül, világszerte még 24 országban találhatók meg a Honda vezetéstechnikai központjai, ahol összesen már több mint 6 millió motoros kapott kiemelkedő színvonalú továbbképzést.


A képzés elsődleges célja, hogy a vezetéstechnika és a vezetéskultúra fejlesztésével csökkentsék a motorkerékpárosokat érintő közúti balesetek számát. Mint mondták, közlekedési balesetben még mindig több gyermek hal meg évente, akiknek egy része járművezetőként veszti életét a balesetben.

A diákok abban a korban vannak, amikor a legfogékonyabbak erre a témára. Sokan közülük most készülnek gépjármű, vagy motoros vizsga letételére. Fontos, hogy időben felhívjuk a figyelmet a jogosítvánnyal járó felelősségre.
A diákok a bemutató végén oktatók segítségével kipróbálhatták a szimulátorokat is.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció