Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Június 06. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Sokat várnak az épülő M4-es gyorsforgalmi úttól

Sokat várnak az épülő M4-es gyorsforgalmi úttól

A megépülő gyorsforgalmi út Pest megye egész keleti és középső részére hatással lesz.

Jelentős fejlődést várnak az M4-es gyorsforgalmi út M0-s és Cegléd közötti szakaszának megépülésétől - mondták el közösen tartott csütörtöki sajtótájékoztatójukon a térség országgyűlési képviselői Monoron.

Az M4-es gyorsforgalmi út M0-Cegléd közötti szakaszának tervezésére és kivitelezésére kedden jelent meg közbeszerzési felhívás, eredményes eljárás esetén az év végén megkezdődhetnek a 44,3 kilométer hosszú út kivitelezési munkálatai. A kivitelezést két szakaszban végzik: Üllő-Albertirsa között 30 kilométer hosszúságban, illetve Albertirsa és Cegléd között 14,3 kilométeren.

Pogácsás Tibor (Fidesz) emlékeztetett arra, hogy a megépülő gyorsforgalmi út Pest megye egész keleti és középső részére hatással lesz mind az ipar, mind a lakóterületek fejlesztése, munkahelyek teremtése szempontjából. Hangsúlyozta: a gyorsforgalmi út tehermentesíti a környező településeket, és felgyorsítja az összeköttetést Budapesttel. Elmondta, hogy a sikeres közbeszerzést követően ez év végén, legkésőbb jövő év tavaszán megkezdődhet az építkezés, és 2019-re be is fejeződhet.

Czerván György (Fidesz) arra hívta fel a figyelmet, hogy a beruházás komoly hatással lesz a régi nagykátai járás településeinek életére. Kiemelte, hogy a gyorsforgalmi úttal a Tápiómente lehetőséget kap a felzárkózásra.
Földi László (KDNP) egyebek mellett arra mutatott rá, hogy a Cegléd és Ceglédbercel közötti szakasz a tervek szerint 2018. márciusig el is készül. A képviselő felidézte: a térség 50 kilométerre van a ferihegyi repülőtértől, ám az autópálya vagy a gyorsforgalmi út hiánya elriasztotta a befektetőket.
Hozzátette: bízik abban, hogy a beruházásnak köszönhetően nemcsak új munkahelyek, új ipari területek jönnek létre, hanem az idegenforgalom is fejlődhet azzal, hogy a ceglédi termálfürdőhöz új leágazás épül.

Címkék: M4-es

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció