Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Február 17. 15:41, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Simicska Lajos távozott a HírTV éléről, tulajdonosi átrendeződés

Simicska Lajos távozott a HírTV éléről, tulajdonosi átrendeződés

Simicska Lajos hétfői hatállyal távozott a HírTV Zrt. igazgatóságából, Fonyó Károly lett helyette a társaság elnöke, átrendeződött a cégek tulajdonosi szerkezete is - áll a Magyar Nemzet online kiadásában kedden megjelent közleményben.

Tudatták azt is: a HírTV Zrt. - másfél hete betöltetlen - műsorokért felelős vezérigazgató-helyettesi posztját hétfőtől Tarr Péter korábbi vezető szerkesztő tölti be.
A közlemény szerint a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. üzletrészének döntő hányadát a Megapolis Media Zrt. és a Pro-Ráta Holding Zrt. szerezte meg.
Simicska Lajos részesedését a HírTV Zrt.-ben a Megapolis Media Zrt. vásárolta meg.
A Megapolis Media Zrt. és a Pro-Ráta Holding Zrt. 25-25 százalékot szerzett meg Simicska Lajos Lánchíd Rádió Kft.-ben meglévő üzletrészéből; az üzletember ezután a társaság negyedét tulajdonolja.
Február 6-án lett Simicska Lajos HírTV-t működtető társaság elnöke, órákkal azt követően, hogy lelkiismereti okokból benyújtotta a fel-, illetve lemondását Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese, Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese és Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese. (Szerető Szabolcs később közölte: elhamarkodottan döntött, és a Magyar Nemzetnél marad.)
Ezzel párhuzamosan Tóth Marianna a Magyar Nemzet kiadójának ügyvezetője, D. Horváth Gábor a napilap új főszerkesztője, míg a Lánchíd Rádió ügyvezetője és főszerkesztője Schlecht Csaba lett.
A Népszava internetes kiadásában a lemondásokat megelőző este megjelent cikk szerint Simicska Lajos arról beszélt a lapnak: totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány az RTL-lel való békülés jegyében öt százalékra csökkenti, ugyanakkor kiterjeszti a reklámadót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;