Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Augusztus 01. 17:27, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Senkinek sem szúrja a szemét a SZEMÉT?

Senkinek sem szúrja a szemét a SZEMÉT?

A városban barangolva érdekes, ám aggasztó felfedezést tettünk. A napokban egy két hónappal (!) ezelőtti szemétszedési program elhagyott eredményére bukkantunk.

Az Újvárosi köztemetővel szemben 8-10 kiszakadt és valóságos dombbá összeállt szemétkupac „díszeleg”. A dátummal felcímkézett zsákok június 2. óta gazdátlanul, egyre szétfoszlottabb állapotban várják sorsukat. De nem csak a zsákokról van szó. A környéken található, szintén dugig megtelt kézi hulladéktároló is a szemétszállítás alapos hiányáról árulkodik.


Ez a szomorú eset több kérdést is felvet: Hogy történhet ez meg? Kit terhel a felelősség? Elképzelhető, hogy az elmúlt két hónapban senki nem gyűjtötte a szemetet ezen a területen?... és így tovább.

Az ügyben megkerestük az Ökovíz Kft-t is, akik elmondták, hogy a program szervezői hivatalos felkérésükben két előzetesen kijelölt helyszínről kérték a megtelített zsákok szállítást (Mizsei út, valamint a Vásártér). Úgy gondolom, hogy az már a helyi szervezők feladata lett volna, hogy a kijelölt helyeken kívül hagyott zsákok elszállíttatásáról, vagy legalább azok helyéről értesítsék az illetékes szervezetet.

A programtól függetlenül, abban az esetben, ha bárki egy ekkora szemétkupacot rak le a város területére, elvárható lenne, hogy azt a lehető legrövidebb időn belül elszállítsák és ismeretlen tettes ellen feljelentést tegyenek.

Arra a kérdésre, hogy pontosan kinek a feladata lett volna a már két hónapja gazdátlanul heverő zsákok elszállítása, illetve a csurdultig megtelt szemetes kosarak kiürítése, még keressük a választ.

Addig is bejelentésünket megtettük a köztisztaságért felelős szervezet felé. Az ügy további alakulásáról a későbbiekben értesítjük olvasóinkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció