Városlista
2017. október 22, vasárnap - Előd

Hírek

2017. Október 11. 09:55, szerda | Helyi sport
Forrás: ctv

Senior atléták találkozója

Senior atléták találkozója

Az elmúlt évtizedek élményeit, az egykori versenyeket is felelevenítették a senior atléták a hétvégén.

egléden sok sikeres atlétát neveltek, népszerű volt a sportág, a nyugdíjas sportolók azt szeretnék, ha újra a régi megbecsülés övezné az atlétikát. A jó hangulatú találkozón többszörös bajnokok, edzők és sportvezetők is részt vettek.

Már kilencedik éve hogy minden esztendőben találkoznak a ceglédi senior atléták. A jó hangulatú eseménynek idén is a Sportmúzeum adott otthont. Örömmel köszöntötték egymást a nyugdíjas sportolók és volt bizony volt miről beszélgetniük. Az elmúlt évtizedek ugyanis bővelkedett érmekben, kupákban. Ceglédnek sikeres atlétikai múltja van, és azt szeretnék, ha a jelene és a jövője is hasonló lenne.

Magyar László, vezető, Sportmúzeum: - Kiállunk a sportág népszerűsítéséért, a ceglédi atlétika újboli felvirágoztatása érdekében, ami a szemléleti tényezőt jelent, tárgyi tényezőt, és alapvetően iskolai testneveléstől egészen a felnőtt sport kiválasztó rendszeréig és működéséig.

Példaképekből nincs hiány. Többszörös bajnokok, válogatott sportolók és atlétika edzők is vannak Cegléden, akikből érdemes erőt meríteni-tette hozzá a Sportmúzeum vezetője. Az egyik legsikeresebb ceglédi atléta, Ócsai Károly elmesélte, hogy nagyapjától örökölte a sport szeretetét és hogy nem is atlétikával kezdte a pályafutását.

Ócsai Károly, egykori atléta: - Először én futballoztam. A gimnáziumban és utána átkerültem Szolnokra az ipari iskolába, és ott jártam faiparit és gépiparit is végeztem, mind a kettőt. Ott a szolnoki válogatott ifjúsági csapatban voltam futballista. Akkoriban Szolnokon volt atléta élet, és egy helyes atléta lány miatt lettem atléta.

Olyannyira tehetséges volt az atlétikában, hogy az első ifjúsági bajnokságon második lett, majd a válogatott keret tagjaként számos világversenyen szerzett dicsőséget nem csak Ceglédnek, de az országnak is. A jó hangulatú találkozó az emlékek felidézése után ezúttal is finom ebéddel zárult.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2017. Október 21. 09:54, szombat | Helyi sport

Megint egy nagy CEKK bravúr

A női kosárlabda Európa-kupa G-csoportjának csütörtöki játéknapján az első forduló két vesztese találkozott Cegléden.

2017. Október 21. 09:16, szombat | Helyi sport

Nagy csatában nyert fontos meccset a Ceglédi KK SE

Web Counter időjárás Hőtérkép Nagy csatában nyert fontos meccset a Ceglédi KK SE férfi kézilabda | 2017. okt 20, péntek A férfi kézilabda NB I 7. fordulójának pénteki játéknapján a Gyöngyöst fogadta a Ceglédi KK SE a

2017. Október 20. 00:00, péntek | Helyi sport

Magabiztos Ceglédi KK SE továbbjutás

A férfi kézilabda Magyar Kupa 2. fordulójában az NB I/B-s Békés otthonában lépett pályára a Ceglédi KK SE.

2017. Október 17. 09:15, kedd | Helyi sport

Kötelező CEKK győzelem

A női kosárlabda NB I 4. fordulójának szombati játéknapján az eredeti kiírástól eltérően nem Budapesten, hanem Cegléden került megrendezésre a VBW CEKK Cegléd és a BEAC Újbuda összecsapása.