Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 28. 13:23, péntek | Kék hírek
Forrás: ujasz.hu

Rendőrök mentették ki a magukra hagyott, éhező csöppségeket

Rendőrök mentették ki a magukra hagyott, éhező csöppségeket

Rendőrök mentették ki a magukra hagyott, éhező csöppségeket.

Két magára hagyott kisgyermeket láttak ideiglenesen vendégül a zuglói kapitányságon. Az egy- és hároméves kicsiket közel 21 órára hagyták magukra egy zuglói lakásban, egy szomszéd tett bejelentést szűnni nem akaró sírásuk miatt. Az elhagyatott lakásban fecskendőt, valamint kábítószergyanús anyagmaradványt találtak.

Szűnni nem akaró gyermeksírás miatt tett bejelentést egy zuglói társasház lakója kedden kora este. A szomszéd órák óta csak az ott lakó kisgyerekek keserves sírását hallotta, kopogására senki nem nyitott ajtót, az anyát hosszú ideje nem látta.

A helyszínre érkező rendőröknek a tűzoltók és egy alpinista közreműködésével sikerült bejutniuk az elhanyagolt lakásba, ahol szülői felügyelet nélkül, magukra hagyva találták meg az egyéves kislányt és hároméves bátyját. A félmeztelen, fázó gyerekekhez mentőt hívtak.

Az orvosi vizsgálat szerint a kicsik ellátatlanok, éhesek, szomjasak, de egészségesek. Mivel a járőrök a lakásban használható, tiszta gyerekruhát nem találtak, rendőrségi zubbonyba bugyolálva vitték őket szolgálati autójukkal a XIV. kerületi rendőrkapitányságra. A kimerült és elfáradt gyermekek ideiglenes hatályú elhelyezéséről a kapitányság munkatársai intézkedtek az illetékes gyámhivatal felé.

A lakásban a rendőrök fecskendőt, valamint kábítószergyanús anyagmaradványt találtak. A házkutatás közben hazaérkező 23 éves anya állította, hogy „csak” másfél órára hagyta egyedül gyermekeit, a beszerzett adatok szerint azonban a kicsik közel 21 órán keresztül voltak egyedül. Az anyával szemben kiskorú veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást a zuglói rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön