Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Február 16. 15:16, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Randstad: a fizetés a fő szempont az állásválasztásnál

Randstad: a fizetés a fő szempont az állásválasztásnál

Elsősorban a bér és juttatások alapján választanak munkahelyet a magyarok, ezt követi a hosszú távon biztonságos foglalkoztatás és a kellemes munkahelyi légkör garantálása - derül ki a Randstad munkaerő-piaci szolgáltató cég tavalyi nemzetközi felméréséből, amelynek eredményeit hétfőn juttatta el az MTI-hez.

A 23 országban, kétszázezer potenciális munkavállaló bevonásával készült kutatás szerint világszinten is elsődleges szempont a fizetés, megelőzve a foglalkoztatás biztonságát. Hollandiában és Svájcban a munkahelyi légkör, Japánban a munka tartalma a legfontosabb érték.
A közlemény idézi Baja Sándort, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: a válság idején a foglalkoztatás biztonsága volt a legfontosabb a munkavállalóknak, a gazdaság erősödésével a fizetés vált elsődlegessé. Várakozásaik szerint 2015-ben még dominánsabb lesz a juttatások szerepe.
A kutatás Magyarországra vonatkozó részét mintegy 5500, 18-65 év közötti potenciális munkavállaló válaszai alapján készítették el.
A 2014-es adatok szerint minden második magyar szeretett volna az autóiparban dolgozni, de az eredményekre rányomhatta a bélyegét az Audi és a Mercedes beruházásai nyomán keletkezett várakozás - fejtette ki Baja Sándor a közleményben. Az autóipart a legvonzóbb szektorok rangsorában az ipari, termelési ágazat követi, majd a gyógyszer- és vegyipar és a nonprofit szektor következik.
A nemek elvárásai közti különbségeket vizsgálva kiderült, hogy a férfiakat az átlagosnál jobban vonzzák az előrelépési lehetőségek, a munkahelyi légkör kevésbé fontos a számukra. A hölgyeket ezzel szemben a rugalmas munkavégzés lehetőségével, a munka és magánélet közötti egyensúly elősegítésével lehet a vállalathoz csábítani - olvasható a tájékoztatásban.
Ha valaki kifejezetten fiatalokat szeretne alkalmazni, akkor érdemes hangsúlyoznia a karrierépítés támogatását akár nemzetközi szinten is, valamint inspiráló munkahelyi környezetet biztosítani - ajánlotta Baja Sándor a közlemény szerint. Ha azonban sok alacsonyabb végzettségű dolgozót kell gyorsan felvenni például betanított munkára, akkor a telephely megközelítésében érdemes segítséget felajánlani - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során