Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Szeptember 07. 09:43, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Rally: Ismét új autóval!

Rally: Ismét új autóval!

Az elmúlt 2 év folyamán már negyedszer ülnek új autóba a Ritmus Ase versenyzői, a Várkonyi-Makai páros.

Most a Hyundai-t cserélik le egy remélhetőleg még jobb technikára, egy Skoda Fabia R5-re a 7. Mahle Nova Gorica Rally-ra, amit szeptember első hétvégéjén rendeznek Szlovéniában, az olasz határ mellett.

Várkonyi Szabolcs:
Mindig ki akartam próbálni a Skodát, most úgy alakult, a Korda Racing döntése alapján, nincs is másra mód. Az autó többszörösen bizonyított, legutóbb az Ózd Rally-n, ahol a csapat mindkét Skodája dobogós lett. Sokkal több beállítás van hozzá, és azt mondják, a futóműve miatt könnyebb vezetni. Remélem így lesz, csak rajtam múlik minden, valószínüleg. Tavaly már mentünk itt, a pályák ugyanazok, bár nem mindegyiken mentünk versenytempóban, mert egy allergiás betegség miatt ki kellett állnunk. Most szedem a gyógyszert ezerrel, nehogy ismét előforduljon. Sok belsőt néztem, hiszen a Skoda váltó áttétele azért más, remélem a felírásnál sikerül eltalálnom a fokozatokat. Kint tesztelünk, amennyit csak bírunk, mert, hogy ne legyen annyira egyszerű, most gumit is váltunk, Hankookkal megyünk, hiszen ők a szlovén bajnokság beszállítói. Várom a versenyt nagyon és bízom benne, hogy az időjárás a szokásosnál egy kicsit kevésbé „szivat” minket, mint az elmúlt egy évben!

Makai Gergely:
Nagyon szerettem a Hyundai i20 R5 versenyautót, de most itt az ideje kipróbálni a Skodának a valaha volt legsikeresebb versenyautóját. Kiváncsian várom, hogy miben lesz más a Hyundaihoz képest, bár azt gondolom, nagyon minimális lehet a külömbség, meglátjuk! Múlt héten Portugáliában volt egy versenyem, ahol angolul navigáltam egy Peugeot 208 R2 versenyautóban, jó barátomnak André Lavadinhonak. A verseny jól sikerült, abszolútban a 6., 2wd-ben pedig a dobogó alsó fokán, a harmadik helyen végeztünk. Azt gondolom ez jó bemelegítés volt a Nova Gorica rallyra. Szeretnénk ismét a Mitropa kupában dobogóra állni, igyekezni fogunk. Az időjárásról meg inkább nem is mondok most semmit.

Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút Komplett, Droidx, GDP Guru, Autoflex Ker., Villumen, Airvent, Riwax, Di-Fer csoport, ZFW Hortiservice, Sütödetech, VPT Group, ATRA Kft., Sun&Fun Holidays, CATA, RD InterBox Trans Kft., Hyundai Hungary, Garzonszépítők Kft.

Photo: Pro One Media

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.