Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. November 14. 16:31, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Rally: Fogasy: Nehéz feladat volt

Rally: Fogasy: Nehéz feladat volt

Az abszolút kilencedik helyen végzett Fogasy Gergely és Berendi Dávid a jövő évi magyar Európa-bajnoki futam kandidálóversenyén, a Nyíregyháza Ralin.

A páros a megszokott Peugeot 208 T16 helyett új autóval, egy Skoda Fabia R5-tel állt rajthoz. Az igazi ralipályák és az időjárás viszontagságai mellett tehát még az autó kitapasztalása is kihívás volt a számukra.

„Az előrejelzések szerint sokkal tisztább időjárásra számítottunk, még örültünk is neki, hogy száraz, jó idő lesz, de nem az lett – mondta Fogasy. – Nagyon jó versenyen vehettünk részt, nagyon jó pályákon. A köd, a helyenként nedves, helyenként száraz út is komoly kihívást jelentett, amit azért sokkal jobb lett volna egy olyan autóval teljesíteni, amit már ismerünk.

A Skodával hétfőn volt egy rövid tesztünk, de igazán a versenyen tudtuk kipróbálni. Az érezhető volt rajta, hogy modernebb technika, mint a Peugeot és ha valaki kitapasztalja, akkor gyorsabban is lehet vele menni. A Skoda gyár szerint ehhez kb. kétezer gyorsasági kilométert kell teljesíteni vele. Mi most a tizedénél tartunk.

A Peugeot-nak már minden rezdülését ismerem, de a Skoda még okozott meglepetéseket, főleg akkor, amikor ötödik telin egyszer csak elengedte a hátulját és megforogtunk. Szerencsére az úton maradtunk, és amikor megálltunk, csak egy egyest kellett kapcsolnom és mehettünk is tovább.

Érdekes érzés volt az is, hogy azt gondoltam, könnyebb vezetni a Fabiát, de valahogy a tempót nem érzem benne annyira, mint a Peugeot-ban.

Az eredménnyel természetesen nem vagyok elégedett. Azt gondoltam, hogy hamarabb ráérzek az autóra és jobban tudunk vele menni, de úgy látszik, ehhez több idő kell.

A Mikulás Ralin szeretnénk a tapasztalatainkat tovább gyarapítani.

Fogasy Gergely és Berendi Dávid 2018-as eredményei
Rebenland Rali: műszaki hiba miatt kiestek
Lavanttal Rali: Mitropa Kupa 2. hely, abszolút 7. hely
Opatija Rali: Mitropa Kupa 1. hely, abszolút 5. hely
Velenje Rali: Mitropa Kupa 1. hely, abszolút 3. hely
Casentino Rali: Mitropa Kupa 1. hely, abszolút 14. hely
Baranya Kupa: Mitropa Kupa 1. hely, abszolút 4. hely
Nova Goricia Rali: Mitropa Kupa 2. hely, abszolút 7. hely
Nyíregyháza Rali: abszolút 9. hely

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok