Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Október 15. 17:59, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Rajt!

Rajt!

Elrajtolt az első ceglédi maraton

Az első Sagaku Maraton Futófesztivál a Sagaku Sportklub szervezésében valósult meg. A Cegléden egyedülálló kezdeményezésre október 14-én, vasárnap került sor a CVSE sportpályán.

A Szűcs István és Erdődi Mihály által szervezett, kezdetben csupán baráti összejövetlenek kitalált rendezvény végül a városi kereteket is túlnőtte. A nevezési idő végére több mint 50 fő jelezte részvételi szándékát az ország különböző pontjairól. A főként amatőr futók között ultramarton futó is részt vett a rendezvényen.

A helyszínen megjelent 45 induló a 27 kört jelentő negyed, az 53 körös fél, és a 107 kört számláló egész maratoni távok közül választhatta ki a képességeinek megfelelőt. Az indulók között az életkor és a nemek aránya is vegyesnek mutatkozott. A majd 11 km-es negyed maratoni távot több apróság is teljesítette, akik felnőtteket megszégyenítő kitartással futották végig köreiket.


A szervezők a futók energiaszükségleteinek ellátásáról, és folyamatos egészségügyi felügyeletéről is gondoskodtak, valamint a dicsőségen és büszkeségen túl, minden résztvevőt oklevéllel jutalmaztak.


Az első maraton végén ki-ki a maga tempójában, de mindenki célba ért, aki pedig lemaradt volna, az már most készülhet a jövő évi futófesztiválra, ami rengeteg pozitív visszajelzés hatására várhatóan országos rendezvényként indul majd el.


A szervezőknek és a résztvevőknek ezúton is gratulálunk!

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció