Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Január 31. 14:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Blikk

Ráébredt tettére az abonyi gyilkos apa

Ráébredt tettére az abonyi gyilkos apa

Azt hitte, lánya túlélte a fejlövést

Zokogva beszélt lánya, Kiara (†10) lelövéséről H. T. Mihály (43), akit a négy hónappal ezelőtti kegyetlen gyilkosság miatt most először tudott kihallgatni a rendőrség - tudta meg a Blikk.

A férfi ugyanis, mint megírtuk, a brutális tett után fejbe lőtte magát, hetekig küzdöttek az életéért, majd a tököli rabkórházba került. H. T. Mihálynak el kellett távolítani a homoklebenyét és -csontját. Ezért egy bukósisakhoz hasonló fejvédőt kapott, most ez védi a fejét. A fejlövésnek azonban súlyos következményei vannak: a férfi nem tud járni és napjai nagy részét az ágy szélén ülve tölti. Attól függetlenül, hogy emlékszik pár dologra, még mindig nem biztos, hogy állapota engedi a büntetőeljárás lefolytatását. Azt majd orvosszakértők döntik el, hogy fel kell-e függeszteni a nyomozást.

A férfi a gyilkosság óta most először volt olyan állapotban, hogy egyáltalán felmerült, hogy ki lehet hallgatni. A rendőrök néhány nappal ezelőtt tudták szóra bírni H. T. Mihályt. Úgy tudjuk, azt mondta, csak a rabkórházban tudta meg, hogy kislánya meghalt. Azt hitte, hogy - csakúgy, mint ő - túlélte a fejlövést.

- Lelőttem, mert válni akart - így próbálta elmondani a férfi a rendőröknek, hogy azért ragadott fegyvert, mert felesége, G. Renáta (33) el akarta őt hagyni egyébként most először indokolta a gyilkosságot.

Úgy tudjuk, a férfi emlékezett arra, hogy Kiara aludt, amikor a fejéhez szorította a fegyvert. Majd azt állította, hogy a gyerek mellé feküdt és újra meghúzta a ravaszt, csak akkor a saját homlokához emelte a pisztolyt. Azt még mindig nem lehet tudni, a férfi hogyan került ki a fürdőszobába a lövés után.

fotó: borsonline.hu

Címkék: abonyi gyilkosság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció