Városlista
ma: 24 °C holnap: 29 °C
2016. október 26, szerda - Dömötör

Hírek

2012. December 11. 13:58, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Vonattal ütközött egy veszélyes anyagot szállító autó

Vonattal ütközött egy veszélyes anyagot szállító autó

Sugárfertőzés veszélye miatt lezárták és kiürítették a területet.

Két ember súlyosan megsérült Cegléd és Nyársapát között abban az autóban, amely a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott, s összeütközött a Napfény InterCity-vel Cegléd és Nyársapát között kedd délelőtt.

Az ütközés részletei egyelőre még tisztázatlanok. Információink szerint az autó utasai a sínek közelében lévő gázvezetékek hegesztéseit vizsgálták az ütközést megelőzően. A vizsgálathoz sugárveszélyes anyagot használtak, melynek tartálya a baleset során megsérült.

A helyszínre kivonultak a katasztrófavédelem munkatársai, akik azonnal megkezdték a vizsgálatokat. Az érintett területet 1 km-es körzetben kiürítették, 100 m-es körzetben pedig lezárták.

A sérülteket ellátó és kórházba szállító mentősöket a helyszínre érkező rendőrökkel együtt sugárfertőzés gyanújával karantén alatt vizsgálják a ceglédi kórházban. Őket a sugárbioloógiai intézet munkatársai vizsgálják.

A vonaton nem sérült meg senki, azonban a mozdony megrongálódott. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés végéig – várhatóan kora délutánig – Cegléd és Nagykőrös között szünetel a vasúti közlekedés, vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Cegléd–Szeged vonalon átlagosan 20-30 perces késéssel járnak a vonatok

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2016. Október 26. 09:47, szerda | Helyi

Már lehet jelentkezni ingyenes védőoltásra

Lakossági tájékoztató az influenza védőoltással kapcsolatban.

2016. Október 25. 13:00, kedd | Helyi

Ceglédre jön Édes Anna

Országos turnén a Budapesti Showszínház - október 28-án Cegléden is Édes Anna musical!

2016. Október 25. 10:19, kedd | Helyi

Emlékpad a ceglédi 56-os ifjúságnak

Cegléd Város Önkormányzata az 1956-os Emlékbizottság által kiírt „Büszkeségpontok” pályázaton sikeresen szerepelt, így a Kossuth Gimnázium előtt Büszkeségpontot hoz létre.

2016. Október 24. 15:51, hétfő | Helyi

Érkezik a ceglédi ingyenes zöldjárat!

Őszi zöldhulladék gyűjtés