Városlista
ma: 2 °C holnap: 5 °C
2015. november 27, péntek - Virgil

Hírek

2012. December 11. 13:58, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Vonattal ütközött egy veszélyes anyagot szállító autó

Vonattal ütközött egy veszélyes anyagot szállító autó

Sugárfertőzés veszélye miatt lezárták és kiürítették a területet.

Két ember súlyosan megsérült Cegléd és Nyársapát között abban az autóban, amely a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott, s összeütközött a Napfény InterCity-vel Cegléd és Nyársapát között kedd délelőtt.

Az ütközés részletei egyelőre még tisztázatlanok. Információink szerint az autó utasai a sínek közelében lévő gázvezetékek hegesztéseit vizsgálták az ütközést megelőzően. A vizsgálathoz sugárveszélyes anyagot használtak, melynek tartálya a baleset során megsérült.

A helyszínre kivonultak a katasztrófavédelem munkatársai, akik azonnal megkezdték a vizsgálatokat. Az érintett területet 1 km-es körzetben kiürítették, 100 m-es körzetben pedig lezárták.

A sérülteket ellátó és kórházba szállító mentősöket a helyszínre érkező rendőrökkel együtt sugárfertőzés gyanújával karantén alatt vizsgálják a ceglédi kórházban. Őket a sugárbioloógiai intézet munkatársai vizsgálják.

A vonaton nem sérült meg senki, azonban a mozdony megrongálódott. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés végéig – várhatóan kora délutánig – Cegléd és Nagykőrös között szünetel a vasúti közlekedés, vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Cegléd–Szeged vonalon átlagosan 20-30 perces késéssel járnak a vonatok

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2015. November 26. 15:48, csütörtök | Helyi

Ceglédi az ország legintelligensebb fiú diákja

Hibátlan IQ teszttel nyert Robi

2015. November 25. 14:00, szerda | Helyi

🏫 Gimi szemle

Alsó tagozatos diákoknak tartottak nyílt napot a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban november 23-án.

2015. November 24. 19:40, kedd | Helyi

Ítéletet hirdettek a ceglédi romaellenes büntetőperben

Meghozta ítéletét kedden a Ceglédi Járásbíróság.

2015. November 23. 16:22, hétfő | Helyi

Szombaton nyit a Ceglédi Jégpálya

Az utóbbi évek hagyományaihoz híven november 28-án, szombaton sokak örömére idén is megnyitja kapuit a városi jégpálya a Szabadság téren.