Városlista
ma: 11 °C holnap: 18 °C
2015. október 6, kedd - Renáta

Hírek

2012. December 11. 13:58, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Vonattal ütközött egy veszélyes anyagot szállító autó

Vonattal ütközött egy veszélyes anyagot szállító autó

Sugárfertőzés veszélye miatt lezárták és kiürítették a területet.

Két ember súlyosan megsérült Cegléd és Nyársapát között abban az autóban, amely a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott, s összeütközött a Napfény InterCity-vel Cegléd és Nyársapát között kedd délelőtt.

Az ütközés részletei egyelőre még tisztázatlanok. Információink szerint az autó utasai a sínek közelében lévő gázvezetékek hegesztéseit vizsgálták az ütközést megelőzően. A vizsgálathoz sugárveszélyes anyagot használtak, melynek tartálya a baleset során megsérült.

A helyszínre kivonultak a katasztrófavédelem munkatársai, akik azonnal megkezdték a vizsgálatokat. Az érintett területet 1 km-es körzetben kiürítették, 100 m-es körzetben pedig lezárták.

A sérülteket ellátó és kórházba szállító mentősöket a helyszínre érkező rendőrökkel együtt sugárfertőzés gyanújával karantén alatt vizsgálják a ceglédi kórházban. Őket a sugárbioloógiai intézet munkatársai vizsgálják.

A vonaton nem sérült meg senki, azonban a mozdony megrongálódott. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés végéig – várhatóan kora délutánig – Cegléd és Nagykőrös között szünetel a vasúti közlekedés, vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Cegléd–Szeged vonalon átlagosan 20-30 perces késéssel járnak a vonatok

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2015. Október 05. 17:25, hétfő | Helyi

Újjáalakult Cegléd és Térsége Ipartestülete

Szombaton délután adták át a megújult ipartestület székházát, melyet nagyrészt támogatásokból, felajánlásokból építettek újjá az elmúlt hónapokban.

2015. Október 05. 14:43, hétfő | Helyi

Megtáltosodott a csapat a szünetben

A hétvégén az Újpest csapatát fogadta a Ceglédi VSE a Malomtó szélen.

2015. Október 05. 13:29, hétfő | Helyi

Megköttetett a frigy

Sporttársakból házastársak lettek Lőrincz Tamás és Szabó Emese.

2015. Október 05. 11:50, hétfő | Helyi

Kezdődik a Nagy Könyvtári Show Cegléden

Október 5-11 között ismét a könyvtáraké a főszerep országszerte, így Cegléden is. Ezen a héten a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár igazán színes programokkal várja az érdeklődőket.