Városlista
2019. február 21, csütörtök - Eleonóra

Hírek

2013. Július 29. 14:47, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Születésnapi kiállítás a Kossuth Múzeumban

Születésnapi kiállítás a Kossuth Múzeumban

Tóth István kiállítása a Kossuth Múzeumban

Tóth István fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás vasárnap a Kossuth Múzeumban. A fotóművész a múlt héten (július 26.) ünnepelte 90. születésnapját, ami kiváló apropót jelentett eddigi életművének bemutatására.


Az eredetileg vaskereskedésben dolgozó fotóművész, a háború után vásárolta első fényképezőgépét, mellyel 1946-ban kezdett el fotózni és hamarosan nemzetközi fotópályázatokon is rangos elismeréseket kaptak művei.
A magát autodidakta módon képező művész fotográfiáit eddig több mint 2200 nemzetközi kiállításon 52 országban mutatták be, és 300-nál is több nemzetközi díj tulajdonosa. New Yorkban 1980-ban vehette át a fotóművészet Oscar-díjának számító az Évszázad Kiváló Fotóművésze díjat.

Tóth István egész életében fekete-fehér képeket készített, mert úgy érezte, a mondanivaló kifejezésére ez a technika a legalkalmasabb. Nyugdíjba vonulásáig aktívan dolgozott, és csaknem 70 éven keresztül fényképezett.Az ünnepi kiállításon Tóth István életművének több nagy ciklusából láthatnak képeket az érdeklődők.

A többszörösen is elismert fotóművész kiállítását Dr. Koltói Ádám egyetemi docens nyitotta meg. A vendégeket Földi László polgármester köszöntötte, aki elismerését fejezte ki a 90 évesen is aktív művész munkája iránt, majd tortával köszöntötték az ünnepeltet.


fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 18. 17:54, hétfő | Helyi

Dinamikus fejlődést biztosít a város költségvetése

11 milliárd forintot is meghaladja a város elfogadott költségvetésének főösszege, amiből több mint 3,7 milliárd forintot fejlesztésre, illetve beruházásra terveznek fordítani.

2019. Február 11. 14:39, hétfő | Helyi

Beruházások a városban

Hosszú évtizedes probléma oldódik meg azzal, hogy a déli városrészen rendbe teszik a vízelvezetést.

2019. Február 11. 14:34, hétfő | Helyi

Átvették az engedélyes terveket

Megérkezett az engedély, így átvehette a Patkós Irma Művészeti iskola fenntartója az új iskola terveit.

2019. Február 04. 14:41, hétfő | Helyi

Sajtóközlemény

ingatlanértékesítésről és következetes képviselői magatartásról