Városlista
ma: 11 °C holnap: 20 °C
2015. október 6, kedd - Renáta

Hírek

2012. Január 05. 11:50, csütörtök | Helyi
Forrás: infoCegléd

Ingyenes jogi tanács

Ingyenes jogi tanács

Térítésmentes ügyfélfogadás vitás jogi ügyekben.

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata Cegléden az Alkotmány u.11-15. "C" épületben minden hónap 3. keddjén 10-13 óráig térítésmentes ügyfélfogadást tart vitás jogi ügyekben.

A jogi segítségnyújtás során egyszerű megítélésű ügyekben a hivatal tanácsot adhat. Bonyolultabb esetekben határozatot hoz, amellyel ügyvéd igénybevételére van lehetőség. Az ügyvéd készíthet beadványt, szerkeszt okiratot, szükség esetén, per indításához keresetlevelet ír.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy akik szociálisan rászorultak, s a közös háztartásban, amelyen élnek az 1 főre jutó nettó jövedelem nem éri el a nyugdíjminimumot (28.500 Ft), azok térítésmentességet biztosító határozattal választhatnak ügyvédet.

Ha ez az összeg a minimálbér (85.914 Ft) és a nyugdíjminimum (28.500 Ft )közé esik, az ügyvéd munkadíját /3450 Ft + ÁFA óránként, amennyiben a jogi segítő ÁFA-alany. Az állam megelőlegezi, ezt az összeget 1 éven belül kell csak visszafizetni.

A Hivatal 2008. január 01-től biztosítja a rászorult ügyfelek számára peres ügyeikben a pártfogó ügyvéd biztosítását, amelyhez szintén igazolni kell a jövedelmi viszonyokat, s mellékelni a bíróság hivatalos iratát. ( Aki bírósági költségmentességgel rendelkezik, azt igazolva, annak nem kell a jövedelméről igazolás. )

Kizárt a jogi segítségnyújtás:

az állampolgársággal kapcsolatos ügyekben, vámügyekben, ügyvédi ellenjegyzést igénylő szerződések, megállapodások esetén, büntető ügyben a nyomozati szakban. Az elkövetőnek semminemű segítség nem nyújtható, sem peren kívüli, sem peres ügyszakban, továbbá nem lehet igénybe venni a szolgáltatást cégek részére és hitel felvételével összefüggésben.


Cím: Pest Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Hivatala Jogi Segítségnyújtási Osztálya. 1082 Budapest, Kisfaludy u.9. tel.: 06/1/450-2592

Véleményed van? Szólj hozzá!

Ezek érdekelhetnek még

2015. Október 05. 17:25, hétfő | Helyi

Újjáalakult Cegléd és Térsége Ipartestülete

Szombaton délután adták át a megújult ipartestület székházát, melyet nagyrészt támogatásokból, felajánlásokból építettek újjá az elmúlt hónapokban.

2015. Október 05. 14:43, hétfő | Helyi

Megtáltosodott a csapat a szünetben

A hétvégén az Újpest csapatát fogadta a Ceglédi VSE a Malomtó szélen.

2015. Október 05. 13:29, hétfő | Helyi

Megköttetett a frigy

Sporttársakból házastársak lettek Lőrincz Tamás és Szabó Emese.

2015. Október 05. 11:50, hétfő | Helyi

Kezdődik a Nagy Könyvtári Show Cegléden

Október 5-11 között ismét a könyvtáraké a főszerep országszerte, így Cegléden is. Ezen a héten a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár igazán színes programokkal várja az érdeklődőket.