Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Május 30. 13:21, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

A hétvégi motoros baleset áldozataira emlékeztek Cegléden

A hétvégi motoros baleset áldozataira emlékeztek Cegléden

Mécsesekkel, fényképekkel emlékeztek motoros barátaik Cegléden arra a házaspárra, akik vasárnap Lengyelországban haltak meg.

Három magyar motoros halt meg Lengyelországban egy autópályán. A szörnyű motoros balesetnek az áldozataitól, amelyben három magyar – K. János (†44), felesége, Andrea (†40) és Zs. Lajos (†58) – vesztette életét szombaton Lengyelországban.

A motorosok csapata egy pünkösdi túrán vett részt, amikor a tragédia történt. Éppen Krakkóból tartottak a szlovák határ felé, amikor egy az autópályán rossz sávba tévedő autóval ütköztek.

A tragédiát valószínűleg az okozhatta, hogy egy brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo, amelyben egy lengyel gyermekes család utazott, ismeretlen okokból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött öt magyar motorral.

Az autó vezetőjét az ügyészség őrizetbe vette – ennyit közölt Mariusz Ciarka, a rendőrség szóvivője.

Mindegyik motoron ketten utaztak. Az első jármű sofőrje, K. János és felesége a helyszínen életét vesztette. A harmadik áldozat, Zs. Lajos – aki több motoros túrát is szervezett, és a motoros közösségben Polaris becenéven ismert, népszerű embernek számított – vasárnap hajnalban a kórházban halt meg.

Zs. Lajos felesége, Katalin egy lengyel kórházban fekszik, állapota kielégítő: úgy tudjuk, nem szenvedett komoly sérüléseket. K. János és felesége, Andrea – barátaik beszámolója szerint – két gyermeket hagyott hátra.

A tegnapi megemlékezésen Hollander Netti is ott volt, aki szombaton még együtt motorozott az áldozatokkal. Hollander Netti a Tv 2 Mokka című műsorának reggeli adásában szólalt meg, ahol elmondta, hogy az áldozatokat egy jól összeszokott motoros társaságból ismeri. Korábban több alkalommal motoroztak már együtt. A tragédia napján is együtt motoroztak Ceglédbercelen, ahol strandolással, baráti beszélgetéssel töltötték a napsütéses délelőttöt.

A több napos túrára induló társaság minden tagja tapasztalt motorosnak számított, akik profi felszerelés és kellő körültekintés nélkül soha nem indultak útnak - mondta el a motoros áldozatok barátja. Hollander Netti motoros szerint a baleset elkerülhetetlen lett volna. A tragédia az egész motoros társadalmat megviselte, akik a keddi megemlékezésen együttérzésüket fejezték ki a család felé.

foto: totoalbike.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció