Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Január 18. 11:21, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

A ceglédi kórház az országos rangsorban

A ceglédi kórház az országos rangsorban

„Az év kórháza” szavazás lezárult, megszületett a végeredmény.

A HáziPatika.com weboldalán immár hetedik alkalommal meghirdetett szavazás ismét összesítette az ország egészségügyi intézményeinek megítélését a betegek, páciensek véleménye és visszajelzései alapján. A szavazás során, a Magyarországon lévő fekvőbeteg-ellátást nyújtó, állami vagy önkormányzati fenntartású intézményekre lehetett voksolni. Az eddigi évekhez képeset az idei év újítása a Facebook-on keresztül történő szavazás volt, ami a jelek szerint pozitívan befolyásolta a látogatók szavazókedvét. Összesen 6 900-an szavaztak a versenyben részt vevő intézményekre, ami 10%-kal javított a tavalyi szavazóátlagon.

Az internetezők öt kategóriában értékelhették az egészségügyi intézményeket, az iskolában is megszokott ötös skálán. Egytől ötig lehetett pontozni az orvos-szakmai ellátást, az ápoló és szakszemélyzetet, az infrastruktúrát, az ellátást, valamint a tisztaságot és a környezetet. Ezek alapján az abszolút győztes az lett, aki a kategóriánkénti eredmények átlagolásával a legmagasabb pontszámot érte el.

Az összesített eredményeket a szavazás lezárását követően tegnap délelőtt hirdették ki az MTA Dísztermében.

A 2010-es évhez hasonlóan idén is három vidéki kórház végzett az összesített lista élén, s a kategóriák szerinti versenyben is az ötből csupán kettőt nyert meg fővárosi intézmény. Míg tavaly a sebészetek és a szülészetek végeztek zömében a kategóriánkénti lista élmezőnyében, idén az ortopédiai klinikák szerepeltek kiválóan.

Az összesített verseny nyertese duplázott, hiszen az első díj megint Kecskemétre került: a legtöbb szavazatot a Bács-Kiskun Megyei Kórház szerezte. A második díjat megosztva a DEOEC Idegsebészeti Klinika (Debrecen) és a Pándy Kálmán Megyei Kórház (Gyula) vitte el, míg a harmadik helyre az összesített listán az ózdi Almási Balogh Pál Kórház Egészségügyi és Szolgáltató Nonprofit Kft. került. A verseny szorosságát mutatja, hogy a legjobb 20 kórház között összetettben egyébként csak ezredekben volt mérhető a differencia.

A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet Egyszemélyes Nonprofit Közhasznú Korlátolt felelősségű Társaság, a pest megyei intézmények között az előkelő harmadik helyet érte el, összetettben a 44. helyen végzett 4.5017 ponttal.

A Toldy Ferenc Kórház kategóriák szerinti értékelése
Kategória Pontszám Helyezés
Orvos-szakmai ellátás: 4.543 48
Ápolás- és szakszemélyzet: 4.527 52
Infrastruktúra: 4.439 29
Ellátás: 4.468 49
Környezet és tisztaság: 4.529 39


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció