Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 15. 10:05, szombat | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

130 éves jubileumát ünnepelte a héten a Bem iskola

130 éves jubileumát ünnepelte a héten a Bem iskola

Fennállásának 130 éves jubileumát ünnepelte a héten a Bem József Ipari Szakmunkásképző és Szakiskola.

Az ünnepségsorozat záróakkordját pénteken tartották a Városházán, ahol az iskola jelenlegi és korábbi tanárai gyűltek össze.

A szakemberképzés rendkívül fontos egy ország életében, hiszen ezen múlik, hogy lesz-e megfelelő minőségű munkát végző fodrász, asztalos, építő-, vagy villamosipari szakmunkás. A városházi ünnepségen résztvevőket Földi László köszöntötte. Elmondta, bízik benne, hogy az új szakképzési törvény meghozza a gyümölcsét. A polgármester egyúttal megköszönte az iskola volt és jelenlegi pedagógusainak, hogy mindent megtesznek azért, hogy úgy elméletben, mint gyakorlatban, kiváló képzésben részesítik diákjaikat.

Az ünnepségen a tankerületi igazgató, Fodor Gábor is részt vett, aki a minőségi oktatás mellett a programokban, élményekben gazdag diákéletet emelte ki. Hiszen az iskola a város közösségi életében is fontos szerepet tölt be. ,,Mi neveljük fel a gyerekeket, akik majd minket el fognak tartani. Mi neveljük fel azokat a gyerekeket, akiknek a verseit, írásait látni fogjuk, vagy éppen az általunk készített házakban fogunk lakni" - mondta a tankerületi igazgató a beszédében.

Az iskola alapítása óta ugyan eltelt 130 év, de a cél változatlan maradt: a munkaerő-piaci követelményeknek megfelelő szakmával rendelkező, tisztességes szakmunkásokat képezni - mondta az iskola igazgatója, Fernengel Katalin. A felnőttoktatás elődje, a szakmunkások középiskolája pedig éppen 40 évvel ezelőtt indult el a Bemben. Kevesen tudják, hogy 220 éve, ezen a napon született az iskola névadója, Bem József, az 1848-49-es szabadságharc tábornoka. Az iskola igazgatója róla is megemlékezett.

A városházi ünnepségen emlékplakettet nyújtottak át a Bem iskola egykori tanárainak, a 130 éves jubileum emlékére pedig délután fát ültettek és kopjafát avattak az intézmény udvarán.

fotó+szöveg: Szokolai

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció