Városlista
2018. szeptember 19, szerda - Vilhelmina

Hírek

2017. Október 11. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: ctv.hu

Pályaválasztási kiállítás a Sportcsarnokban

Pályaválasztási kiállítás a Sportcsarnokban

A diákok továbbtanulását, szakma választását szeretnék könnyíteni a ma szervezett Pályaválasztási programmal.

Idén 33 kiállító érkezett a rendezvényre. Nemcsak Ceglédről, hanem a környező településekről is jelentkeztek iskolák. Valamint bemutatkozott a Releve Tánciskola és a Bem iskola rendészeti tagozata is.
Több száz diák töltötte meg ma délelőtt a Sportcsarnokot. Sokakat érdekelt a Pályaválasztási Kiállítás. A döntés nem könnyű pláne ilyen fiatalon, ezért is próbálnak minél többet segíteni nekik - mondta köszöntő beszédében a polgármester.

Takáts László, polgármester: - Hiszen egy ilyen döntéssel az ember az életét határozza meg nagyban, hiszen az, hogy mit végzünk, milyen szakma van a zsebünkben az nagyban hozzájárul ahhoz, hogy milyen boldogok leszünk az életünkben. Én hiszem azt, hogy az itt jelenlevő fiatalok megtalálják a számításukat.

A polgármester arról is beszélt, hogy Magyarországon felfelé törekvő gazdasági időszak van jelenleg.
Takáts László, polgármester: - Egy olyan időszakban, amikor a növekedés a jellemző és mi Cegléd városa azt tapasztaljuk, hogy nagyon sok helyen munka tekintetében nagyon sok munkát tudnánk adni, de nincs aki ezeket a munkákat el tudná végezni. Nincs olyan szakember, nincs olyan vállalkozó, nincs olyan beruházó, aki adott esetben azt a pénzt, ami rendelkezésre áll el tudná költeni.

Idén 17. alkalommal rendezték meg a Pályaválasztási Kiállítást, melyre összesen 33 iskola jelentkezett.

Dr. Wetzelné Dr. Terbe-Szabó Csilla, hivatalvezető, Ceglédi Járási Hivatal: - Örömmel jelentem, hogy egyre bővülő kínálattal tudtuk létrehozni az idei rendezvényt és segíteni önöket a pályaválasztás nagy nehézségeiben, a kiállítók között szerepel még az Országos Mentőszolgálat, Katasztrófavédelem, Magyar Honvédség, Rendőrség kollégái is, akik próbálják még vonzóbbá tenni azt a pályát is.

Minden iskola standjánál sok diák megfordult, a gyerekek érdeklődtek, kérdezősködtek a képzések iránt. Mega Vivien például nagyon örült annak, hogy részt vehetett a kiállításon.

Mega Vivien: - Szerintem tök jó, hogy bemutatják, hogy milyenek az iskolák és érdekelnek ezek a dolgok.

A rendezvényen bemutatkozott a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium is, ahol január óta nyelvvizsga központ működik.

Antalné Debreceni Imola, pedagógus: - A régi Pitman nyelvvizsgának az utóda a LanguageCert nyelvvizsga van jelen a Közgázban és már túl vagyunk két sikeres próba nyelvvizsgán, több sikeres éles nyelvvizsgán, folyamatosan készítjük a gyerekeket és a legközelebbi nyelvvizsgánk az most lesz jövő héten 18-án.

Egyelőre angol nyelvből lehet vizsgázni alap-, közép- és felsőfokon. Ez a lehetőség nem csak a közgázos diákoknak adott, bárki jelentkezhet rá a titkárságon. A kiállításon bemutatkozott egyebek mellett a Releve Tánciskola. Valamint a Bem József Műszaki Szakközép- és Szakiskola rendészeti tagozata is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 19. 11:47, szerda | Helyi

Hamarosan hiába fékezünk majd a traffipax előtt - újfajta mérést vezethetnek be a magyar utakon

Már dolgoznak az új rendszer kialakításán.

2018. Szeptember 18. 12:48, kedd | Helyi

ÁLLÁSBÖRZE CEGLÉDEN

ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK, AHOL AKÁR AZONNAL, SZEMÉLYESEN IS MEGISMERHETI LEENDŐ MUNKÁLTATÓJÁT.

2018. Szeptember 18. 12:43, kedd | Helyi

INGYENES KERÉKPÁR REGISZTRÁCIÓ ÉS BALESET-MEGELŐZÉS!

A Ceglédi Rendőrkapitányság és a Városi Baleset-megelőzési Bizottság INGYENES kerékpár regisztrációs lehetőséget biztosít Bike Safe program keretén belül Cegléd Kerékpár üzleteiben.

2018. Szeptember 18. 12:40, kedd | Helyi

Piac-tér és Öko-játszóház

Különleges öko piacot rendeztek be a hétvégén az Ordass közben.