Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 22. 13:17, kedd | Helyi

Önkormányzati határozat a többlet munkaidő elrendelésének módjáról

Önkormányzati határozat a többlet munkaidő elrendelésének módjáról

Rendkívüli ülésen tárgyalta ma a képviselő-testület a munka törvénykönyvének módosítása miatt ellenzéki képviselők által benyújtott képviselő indítványt és határozati javaslatot.

A Nagy Tamás, Bobál István, Horváth Gábor, Csuri Károly és Korondi Miklós által kezdeményezett témában a Polgári Törvénykönyv rendelkezései miatt zárt ülésen kellett határozatot hozni.

Az öt képviselő a 100%-os önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselőinek szóló utasítást érintő határozati javaslatot fogalmazott meg a rendkívüli munkaidő elrendelésével kapcsolatosan. Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő kérdésben a képviselő-testület ülése egyben taggyűlés is, így - mivel a gazdasági társaságok között van profitorientált szervezet is - a jogszabályokat betartva, zárt ülés keretein belül született meg a következő tartalmú önkormányzati határozat:

Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kiáll továbbra is a családi adókedvezmények, a munkavállalói szabadságjogok növelését támogató jogszabály változások mellett és támogatja a 2012. évi I. törvény 2019. január 1-én hatályos módosításokkal bővített Munka Törvénykönyvét.

Felkéri az Önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselőit, hogy a rendkívüli munkaidőre vonatkozó szabályok alkalmazása során a Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I törvényben meghatározott 250, kollektív szerződés esetén 300 elrendelhető túlóra mértékét meghaladó többlet rendkívüli munkaidő elrendelését kizárólag akkor alkalmazza, ha az érintett munkavállaló szabadon és önként, általa írásban elismert megállapodás keretében vállalja azt. Ezen túlmunkát önkéntesen nem vállaló munkavállalót ezen döntéséért hátrányos következmény nem érintheti.

(Fotó: Szokolai Attila)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció