Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. December 15. 14:45, szerda | Helyi
Forrás: Club TV

Oktatás a kézilabda NBI/B-s őszi szezonjának utolsó mérkőzésén a Városi Sportcsarnokban

Oktatás a kézilabda NBI/B-s őszi szezonjának utolsó mérkőzésén a Városi Sportcsarnokban

Korábbi interjújában a jelentős játékos múlttal rendelkező hazai mester Kökény István állította, hogy megfelelő koncentrálással a mezőny bármelyik együttesét képesek a ceglédiek legyőzni. A továbbiakban Borsos Gergő szakosztályve

„A férfi kézilabda NBI/b őszi utolsó fordulójában az eddig 16 pontot gyűjtő Ceglédi KKSE a 20 pontos második helyen álló VKC Miskolc együttesét fogadta.

A második félidőben varázsoltak a ceglédiek: előbb az egy gólos hátrányt ötgólos előnyre változtatták, majd kiemelkedő védekezésüknek köszönhetően magabiztos győzelmet arattak, így megerősítettek pozíciójukat az élmezőnyben.

Az első gól Tóth révén a hazaiak szerezték, de nem sokkal később 3:3 után a vendégek átvették a vezetősét, amit az első harminc percben már nem is adtak ki a kezükből. Előnyük már négy gól is volt, amit elsősorban a ceglédiek rossz helyzet kihasználásnak köszönhetnek. Persze az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy kapusuk többször bravúrosan hárított. Az első harminc perc vége viszont már a vendéglátóké volt, a kapuban Erdélyi már legalább úgy, de inkább jobban védett, mint a másik oldalon kollégája, a támadások végén pedig sorban jöttek Tóth és Varga góljai, így sikerült a felzárkózás.

Fordulás utána a csapatok úgy folytatták, ahogyan korábban abbahagyták. Ekkor a Cegléd védőfala áthatolhatatlan volt, és ha a labda túl is jutott rajta, Erdélyi rendre a helyén volt. Bíró Balázs kitűnő és rutinos irányításával 20-15-re alakult a találkozó állása, de az izgalmak még csak ezután következtek. A Miskolc nagyot küzdve 23-22-re alakította az állást, de tovább már nem jutott. A hajrában újra a hazaiak elképzelése, reménye szerint alakult a játék és estek a gólok. Érdekesség, hogy a góllövőlistán 73 góllal harmadik helyen álló Pocsai csak a második félidőben volt eredményes, de akkor négy alkalommal. Az utolsó percekben a szurkolók vastapssal köszönték meg a győzelmet, ami feltehetőleg szólt a remek őszi szereplésnek is.

A találkozó után az edző Kökény István először a csapat egységét, küzdőszellemét dicsérte, majd arra kérdésre, mi történt a szünetben, mely után ugrásszerűen feljavult és eredményesebb lett a játék, elmondta, hogy nem kell nagydologra gondolni.

Nagyobb fegyelmezettségre, keményebb védekezésre hívtam fel a figyelmet. Az első félidőben sok gólhelyzet maradt ki, kihasználásukkor nagyobb koncentrációt kértem a játékosoktól. Egy zokszóm sem lehet, mindenki tudása szerint igyekezett, többen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak és az elért eredmény értékéből az sem von le semmit, hogy hallomásunk szerint vendégeink hónapok óta komoly finanszírozási problémákkal küszködnek.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció