Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. November 27. 00:00, péntek | Helyi

Nyílt nap, eredmények

Nyílt nap, eredmények

Nyílt napokat tartottak a héten a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban.

A nyílt nap évek óta népszerű az alsó tagozatos iskolások körében. A ceglédi és a környékbeli települések általános iskoláit két napra elosztva is teltház fogadta az érdeklődőket az iskola dísztermében, ahová a diákokat szüleik is elkísérték.

A gimnáziumi képzésekről, a felvételi követelményekről, valamint az iskola által nyújtott értékekről Gulyás Zoltán igazgató úr és Volter Etelka igazgatóhelyettes tájékoztatta a megjelenteket. A gimnáziumi diákélet sokszínűségéről Chorendzsák Lili, Fülöp Zsuzsanna, és Tymcsuk Dorina tanulók mesélt a megjelenteknek, akik ezt követően két tanítási órába is bepillantást nyerhettek.

Az iskolaválasztás nagyban befolyásolhatja a diákok további sorsát, éppen ezért a ceglédi gimnázium a beiskolázási értekezleten, valamint a nyílt napon felül is szívesen nyújt segítséget az intézmény iránt érdeklődőknek.

Akik esetleg lemaradtak a nyílt napról, azok az iskola honlapjáról - www.cklg.hu - tájékozódhatnak, vagy időpont egyeztetéssel személyesen is érdeklődhetnek. Az információk részben a főoldalon, részben a Felvételi / középiskolai felvételi menüpontból érhetők el.

A gimnázium két négyosztályos képzésű, valamint (angol kezdő nyelvvel) egy nyelvi előkészítős osztályt indít. Mindkét tagozatra az általános iskolai tanulmányi eredmények és a központi írásbeli vizsgán szerzett pontok alapján lehet bejutni.

A nyolcosztályos képzésre írásbeli és szóbeli vizsga teljesítésével lehet bekerülni. Az írásbeli vizsgára jelentkezési lapot le lehet tölteni a honlapról - www.cklg.hu -, vagy személyesen kérni a titkárságon. A kitöltött jelentkezési lapot december 8-ig kell közvetlenül a gimnáziumba eljuttatni. A vizsgáról külön értesítés nincs. Az írásbeli vizsga időpontja 2016. január 16. szombat 10.00-tól. Azoknak a tanulóknak, akik nekik fel nem róható okokból nem tudnak a felvételin megjelenni, pótfelvételit tartunk. Az írásbeli pótfelvételi ideje: 2015. január 21. csütörtök 14.00-tól.

Hagyományosan, immár kilencedik alkalommal a nyílt napon került sor a Tóth-Czifra Mihály Matematika Emlékverseny eredményhirdetésére is, amelyet Cegléd és vonzáskörzetében hirdet meg az iskola nyolcadikos tanulók számára. Az idei eredmény:

1. helyezett holtversenyben
Fehér Boglárka (Táncsics Mihály Általános Iskola, Cegléd – tanára: Horváth Marcellné)
Soós Petra (Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola, Abony – tanára: Csomorné Nagy Zsuzsanna)
3. helyezett:
Homoki Martin (Fekete István Általános Iskola, Lajosmizse – tanára: Besenyi Márta)
4. helyezett:
Nándori Judit (Táncsics Mihály Általános Iskola, Cegléd – tanára: Horváth Marcellné)
5. helyezett:
Tóth Fábán Tamás (Tessedik Sámuel Általános Iskola, Albertirsa – tanára: Balla Lajos)
6. helyezett:
Horváth Emese (Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola, Cegléd – tanára: Jedlicsekné Vágó Andrea)

Gratulálunk a diákoknak és tanáraiknak!

fotó: Lévai Anna 9.b

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció