Hírek
2012. Július 23. 12:59, hétfő |
Helyi
Forrás: infoCegléd
Nyársapáton ismét belecsaptak a lecsóba!
A hétvégén negyedik alkalommal rendezték meg a Nyársapáton a már hagyománnyá vált Lecsófesztivált.
A Szakra kúria udvarán megrendezett fesztiválnak az időjárás is kedvezett. A szép napsütéses időben sokan kilátogattak a IV. Nyársapáti Lecsófesztiválra.
A lecsó a hagyományos, híres magyar ételklasszikusok közé tartozik. Habár a lecsó maga balkáni eredetű étel, ma már a magyar gasztronómia egyik alappillérének tartják. Elkészítésének és ízesítésének számtalan módja ismeretes, ami a szombati fesztiválon is bebizonyosodott, ahol – habár a főzőverseny közös alappillére a lecsó volt - nem volt két egyforma recept, két egyforma íz világ.
Az induló csapatok szakácsainak találékonyságát és kreativitását is bizonyította, hogy egy olyan egyszerű és népszerű ételből, mint a lecsó mennyi színes és ízes változat készíthető. A főzőversenyen egy ceglédi csapat is megmérettette magát, akik igazi különlegességgel lepték meg a közönséget és a zsűrit egyaránt. Az ő lecsójukat többek között bárányhús és nyúlmáj tette még különlegesebbé.
A fesztivál népszerűsége évről évre nő, nem csoda hát, hogy a sok induló csapat láttán idén már szinte egymásba értek a bográcsok. Az elkészült étel remekeket természetesen a közönség is megkóstolhatta, akiket a finom falatok mellett számtalan színes programmal szórakoztattak.
A jóllakott vendégeket kézműves foglalkozásokkal, énekes műsorokkal, táncbemutatókkal várták, melyek között mindenki kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a nekik tetsző elfoglaltságot.
A jó hangulatú fesztivált egy igazi retro disco zárta, ami kellemes levezetése volt az egész napos rendezvénynek.
fotó: Balga Gábor