Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Október 05. 16:20, péntek | Helyi
Forrás: infoCegléd

Nyakon csípték a kerékpárral menekülő rablót

Nyakon csípték a kerékpárral menekülő rablót

Újabb villámgyors ítélet született a ceglédi bíróságon.

A Ceglédi Rendőrkapitányság ügyeletére 2012. október 1-jén, a kora délután órákban bejelentés érkezett, mely szerint Albertirsa egyik boltjában rablás történt. Az elkövető, egy 39 éves nő a vegyesboltban hosszan időzött, miközben illatszereket rejtett táskájába. Amikor az üzlet tulajdonosa ezt észlelete, felszólította, hogy az elrejtett illatszereket pakolja ki.

A nő ekkor a boltból kifutva kerékpárjával akart elmenekülni, de a sértett visszatartotta, miközben az elkövető a tulajdonos kezére ütött és megkarmolta.

A kiérkező rendőrök a nőt elfogták, akit a bíróság gyorsított eljárás keretében 1 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélt.

Az ítélet a ceglédi és a kecskeméti ügyészség különös versengésének újabb bizonyítéka. A szinte szomszédos települések ügyészei abban vetélkednek, ki állítja gyorsabban bíróság elé a bűnözőket.

Az igazságszolgáltatási verseny előzménye, hogy a gyorsított bírósági eljárásokban amúgy is országosan élenjáró kecskeméti ügyészségről szeptemberben ceglédi vezető ügyésznek nevezték ki dr. Göblyös Pétert. Az ambiciózus ügyész egy héten belül bírósági világrekordot állított fel. Abonyban 12:35-kor történt egy kerékpárlopás, majd 25 óra múlva, másnap 13:30-kor már ítélet is született a tolvajok ügyében.

Nem maradtak adósok a kecskeméti ügyészek a válasszal: a Mercedes gyárat bombával fenyegető nőt az elfogásától számított huszonegy órán belül vitték bíróságra.

A különös versengés pozitív hatása városunkban is érzékelhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció