Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 04. 14:17, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Nógrádi turisztikai beruházás átadásával megnyílt a XV. Erdő Hete

Nógrádi turisztikai beruházás átadásával megnyílt a XV. Erdő Hete

Az Ipoly Erdő Zrt. ökoturisztikai attrakcióinak átadásával megnyitotta a XV. Erdő Hete rendezvénysorozatot.

Balla Mihály, parlamenti képviselő és Dr. Seregi János, a Magyar Fejlesztési Bank ügyvezető igazgatója adta át az Ipoly Erdő Zrt. több mint félmilliárd forintos turisztikai beruházásait péntek délben Szendehely-Katalinpusztán.

– A sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően a közvagyon gyarapodott, munkahelyeket teremtettünk, a beruházások révén pedig a vidék fejlődéséhez járultunk hozzá – mondta köszöntőjében Kiss László, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója a társaság új turisztikai attrakcióinak átadásán szeptember 30-án délelőtt, Szendehely-Katalinpusztán.

Mint emlékezetes, az állami erdészeti vállalat az Észak-Magyarországi Operatív Programnak (ÉMOP) köszönhetően, Nógrád megye négy településen, mintegy félmilliárd forint uniós támogatásból, és körülbelül nyolcvanmilliós saját forrásból valósíthatott meg ökoturisztikai beruházásokat. A Budapesthez közeli Szendehely határában, a Gyadai-tanösvényrendszer közelében elkészült a Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola. Diósjenő mellett, a Börzsöny kapujában, az egykori erdőgondnoki háznál Erdei Szabadidőparkot alakítottak ki négyhektáros területen. Balassagyarmat-Nyírjesben közelében meglévő füvészkert vadasparkkal, túraútvonalakkal, játszóterekkel bővült. Hollókő közelében pedig a Cserhát legnagyobb fahídján átvezető tanösvény épült.

– Ezek a beruházások az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai hálózatának legújabb darabjai, amelyek több éves előkészítő munka után valósulhattak meg – folytatta a társaság vezetője. – Ezeken a helyeken hozzáférhetővé tesszük azt a tudást, amivel az erdészeink rendelkeznek, és ezzel a hatékony, környezettudatos nevelést szolgáljuk.

Balla Mihály, Nógrád megye országgyűlési képviselője az avatóünnepségen, többek között, arról is beszélt, hogy az Ipoly Erdő Zrt. négy új turisztikai beruházása szervesen kapcsolódik a „Varázslatos Nógrád” üzenethez, amit a megye szeretne közvetíteni önmagáról. Hayer Mihály, Szendehely polgármestere pedig örömét fejezte ki amiatt, hogy olyan létesítményt avathat a község határában, amelyik az oktatást és a nevelést szolgálja.

– Aki ide eljön, gazdagodjon a lelke – mondta Beer Miklós, a váci egyházmegye megyéspüspöke, aki rendszeres látogatója a Katalipnuszta környéki erdőknek. Mint mondta, a terület egykor püspöki birtok volt, ahol úgy érzi, ma is szívesen látják az erdészek. – Adjunk hálát, hogy észrevehetjük azt a sok szépet, amit az Úr megteremtett körülöttünk.

A nemzeti szalag átvágása előtt Zambó Péter, az idén 160 éves Országos Erdészeti Egyesület elnöke is köszöntötte a megjelenteket, egyben az Ipoly Erdő Zrt. ökoturisztikai attrakcióinak átadásával megnyitotta a XV. Erdő Hete rendezvénysorozatot.

OrientPess Hírügynökség
Kép: OrientPress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.