Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Január 14. 14:33, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem nyugtatta meg a befektetőket Fellegi Tamás

Nem nyugtatta meg a befektetőket Fellegi Tamás

Fellegi Tamás január 13-i sajtótájékoztatója nem különösebben nyugtatta meg a befektetőket.

Hiszen az látszik, hogy már az EU/IMF/EKB tárgyalások megkezdése előtt kell módosítanunk a jegybanktörvényt vagy a stabilitási törvényt.

Ráadásul a mostani helyzetben úgy tűnik, hogy csak a legszigorúbb felügyelettel járó SBA-program keretében kapnánk forrást, ami lényegében állandó betekintést engedélyezne a költségvetési folyamatokba. A január 16-val kezdődő héten az EU/EKB-val folytatódnak az egyeztetések, itt az Equilor elemzői nem számítanak könnyű menetekre. Az elemzők indokolatlannak tartják a jelenlegi eufóriát, hiszen érdemben nem közeledtek még az álláspontok és hiába számítanak a történet végén megegyezésre, az oda vezető út sejtésük szerint rögös lesz. Január 16-17 között Fellegi Simorral együtt utazik Mario Draghi EKB-elnökhöz, de találkoznak majd a német pénzügyminiszterrel, Wolfgang Schauble-lal is. Január 17-én az EB ül össze, ahol terítéken lesz a magyar jegybanktörvény. Január 18-án az IMF tekinti át a magyar helyzetet, itt még nem kerül sor az új hitelkérelem megvitatására. Január 20-án Fellegi találkozik Olli Rehn EU-s pénzügyi biztossal.

Közben egyetért a Nemzetközi Valutaalap Magyarországgal kapcsolatos nyilatkozatával az Európai Bizottság - közölte Olli Rehn pénzügyi biztos szóvivője. Amadeu Altafaj Tardio megerősítette, hogy a két nemzetközi intézmény továbbra is szoros kapcsolatban áll egymással a tervezett magyar hitelfelvétel témájában és más kérdésekben is. Korábban Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója közölte: az IMF csak készenléti hitel-megállapodást kötne Magyarországgal, és a tárgyalások megkezdéséhez a stabilitás iránti elkötelezett, konkrét lépéseket vár a kormánytól.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: Fellegi Tamás, IMF

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.