Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 14. 13:24, csütörtök | Helyi
Forrás: stop.hu

Nem lesz jelen a tárgyaláson az abonyi gyerekgyilkos

Nem lesz jelen a tárgyaláson az abonyi gyerekgyilkos

Koponyasérülései miatt mentesülhet a bíróságon való megjelenéstől az abonyi gyermekgyilkos

Koponyasérüléseinek következményei miatt kétséges, hogy részt tud-e venni az ellene indított büntetőeljárásban az a férfi, aki tavaly nyáron Abonyban fejbe lőtte alvó kislányát, majd önmaga ellen fordította a fegyvert - közölte tegnap Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője - írja a Magyar Hírlap.

Mint mondta, a gyermekgyilkossággal gyanúsított apát - akit szeptember végén egy fővárosi kórházban helyeztek előzetes letartóztatásba - jelenleg a tököli rabkórházban ápolják.

Bár a napokban részletes beismerő vallomást tett, fizikai és szellemi képességeinek vizsgálatára szakértőt rendeltek ki, hogy eldönthessék: agyi sérülései, illetve állapotának esetleges újbóli romlása miatt részt tud-e venni az ellene folyó eljárásban.

A férfi most először tett egybefüggő, beismerő vallomást, amelyben arra hivatkozott, hogy felesége el akarta hagyni, vagyis féltékenység állt a súlyos bűncselekmény hátterében. Kállai Gábor tájékoztatása szerint azért volt szükség a szakértő kirendelésére, mert bár az apa részletesen beszélt a tragikus éjszakán történtekről a kihallgatásakor, nem zárható ki, hogy súlyos fejsérülései miatt bármikor rosszabb állapotba kerülhet. A szóvivő azt mondta, egy esetleges visszaesés a nyomozás vagy a büntetőeljárás felfüggesztésével járhatna, de erről még korai nyilatkozni.

A negyvenhárom éves férfi tavaly augusztus 27-én hajnalban lőtte fejbe lányát abonyi otthonukban, majd magával is végezni akart. Súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A mentőket az éjjeli műszakból hazaérkező anya értesítette. A bíróság szeptember 28-án a baleseti intézet kórtermében rendelte el az apa előzetes letartóztatását, miután az orvosok felébresztették a mesterséges altatásból, és kihallgathatóvá vált. A férfit később szállították át a tököli rabkórházba.

Címkék: abonyi gyilkosság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció