Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 10. 13:43, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Ne csak elképzeld, lásd is!

Ne csak elképzeld, lásd is!

A tervezés új dimenziója.

Cegléden, a Vörösmarty téren van városunk legnagyobb burkolatválasztéka. Itt beszélgetek Plangár Zsuzsával, a fürdőszobaszalon helyettes vezetőjével.

Mekkora a bemutatótermetek?

Két szinten összesen 800 m2. Tartozik még üzletünkhöz egy 1.000 m2-es raktár is, ahol most kb 30.000 négyzetméternyi burkolóanyag van készleten.

Te mióta dolgozol itt?

A nyitás óta, 9 éve. Akkor még nekem is minden új volt, nem ismertem a szakmát. De a 9 év alatt nagyon megszerettem, és én tényleg elmondhatom a munkám a szenvedélyem is egyben.

Sok jót hallottam már rólatok. Mi az, amivel ti többet nyújtotok a vevőknek, mint más üzletek?

Ezt jó hallani. Talán az odafigyelés és a szeretet a titok. Mi szeretünk itt dolgozni, szeretjük a szakmánkat, szeretjük a vevőket. És ezt a vevők megérzik. Nagyon sok visszatérő vásárlónk van és sok ügyfelünk úgy jött hozzánk, hogy ismerőse ajánlott minket. Ez jó érzés. Nagyon ügyelünk arra, hogy minden vevőnk maximálisan elégedett legyen velünk. És ezért mindent meg is teszünk.

Ha burkolni szeretnék, mi az, amit feltétlenül tudnom kell a csempéről, padlólapról?

A legfontosabb, ami alapján döntenünk kell , hogy hová kerül az a bizonyos padlólap, csempe.

Bár azt gondoljuk, hogy nem lehet sok különbség két padlólap között, pedig dehogynem.

Egészen más technológiával készül egy kültéri gress lap, mint egy fürdőszobai padlólap. Más a keménysége, tömörsége, kopásállósága, és még sorolhatnám. Tehát minden esetben, meg kell határoznunk, hogy lakásunk melyik részére szeretnénk tenni, azt a bizonyos anyagot.

Mi az oka annak, hogy padlólapot már vehetünk 1.000 Ft-ért is, de láttam 15.000 Ft-ért is?

Nézzük meg! A kezedbe adok egy nagyon olcsó lapot és egy ugyanakkora, jó minőségűt. Mit látsz?

Az olcsó könnyebb, vékonyabb, kevésbé esztétikus…

Jól látod. Ha egy gyártó olcsó burkolóanyagot akar előállítani, akkor ott spórol, ahol tud. Tehát kevesebb anyagot használ, nem égeti annyi ideig, vékonyabb a mázréteg és nem költ tervezőkre, akik az esztétikai megjelenésért felelnek.

Itt nálatok nagyon sokféle burkolatot látok. Csempét, padlólapot egyaránt. Nem szokta ez megzavarni a vevőket? Tudnak választani ebből a nagy választékból?

Igen, valóban azt szokták mondani vevőink, hogy annyi minden van, hogy nem is tudnak választani. Akkor jövünk mi, hogy segítsünk. Ha a vásárló már eldöntötte, hogy körülbelül milyen színben, milyen stílusban szeretné látni fürdőszobáját, nappaliját stb, és erre mennyit szán, akkor elég jól le tudjuk szűkíteni a választékot, akár 4-5 lapra. És ennyiből már nagyon könnyű dönteni. De ehhez minden esetben kell a kollégáim segítsége.

Mivel tudjátok még megkönnyíteni a döntést?

Van egy nagyon klassz programunk, amivel a kiválasztott burkolatból készítünk 3 dimenziós látványtervet.

Mitől 3 dimenziós?

Gyere megmutatom! Kollégám most egy fürdőszobán dolgozik. Ügyfelünk már kiválasztotta a csempét, a dekorokat a zuhanykabint és a mosdót. Megadta a fürdőszoba méreteit és a nyílászárók helyét. Csinálunk pár variácót a burkolásra. Amelyik legjobban tetszik vevőnknek, azzal a tervvel dolgozunk tovább. Így ügyfelünk pontos képet kap arról, hogyan fog kinézni majd burkolás után a fürdőszobája. Körbenézhet benne, virtuálisan körbejárhatja. Itt már pontosan látszik, hogy lesz-e elég helye, hogy odaférjen a mosdóhoz, vagy a mosógéphez. Ha valami nem tetszik, akkor pár kattintással tudjuk korrigálni a dolgot.

Ez tényleg klassz! Nem kell a burkolás után búslakodni.

És ami nagyon fontos, itt megláthatják ügyfeleink a kész fürdőszobájukat, vagy akár, az egész lakást. Ez nagy segítség a döntésben! Még a burkolóknak is segítünk, mert a végleges tervről kapnak burkolat kiosztást, ami alapján dolgozhatnak.

De ami igazán fantasztikus dolog az a kecskeméti szalonunkban látható, amit most nyitottunk a nyáron. Ott vevőink tényleges 3 dimenziós képet láthatnak.

Úgy, mint a moziban?

Igen pontosan úgy, mint a moziban. Ott van egy 3 dimenziós vetítőnk. Fel kell venni a szemüveget, és szinte már ugranánk bele a virtuális kádba…

Kíváncsivá tettél. Ilyet még nem láttam.

Mert Magyarországon ez a tervezői program, ebben a formában még egyedülálló. Természetesen más is dolgozik ezzel a szoftverrel, de így összeállítva, még nincs máshol. A szoftver gyártója szerint az egész világon is mi vagyunk az elsők, aki ebben a formában használjuk ezt a programot.

Gratulálok! De most segítenél nekem! Szeretném átalakítani a konyhámat és valami modern, vidám csempét keresek…


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció