Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Április 26. 07:12, csütörtök | Sport

Motocross: Hugyecz Erik: Mindig a legjobbra törekszem!

Motocross: Hugyecz Erik: Mindig a legjobbra törekszem!

Interjú Hugyecz Erik motorversenyzővel a hétvégi kiskunlacházi Motocross EB előtt.

Motocross Európa-Bajnokság Kiskunlacháza
Hugyecz Erik - HTS Team
2018.04.28-29.

Mesélnél az eddigi motocross-os múltadról, sikereidről, mikor is és miért is lettél versenyző?

- Én is úgy indultam, mint a legtöbb gyerek. 4 éves koromban kaptam egy crossmotort, és alig lehetett leszedni róla, ami azért furcsa, mert apu a gyorsasági motorosok szerelmese, és ma is aktívan versenyzik. Aztán az első versenyre is beneveztek, és ahogy jöttek a sikerek, úgy fordult egyre komolyra a dolog. Hatszor nyertem meg a magyar bajnokságot, kétszer a szlovák junior bajnokságot. Voltam világbajnoki pontszerző, a 250-es EB-n a legjobb helyezésem egy 10. helyezés volt, tavaly pedig második lettem Lacházán az EB-futamon.

Van-e kedvenc kanyarod vagy ugratód lacházi pályán?

- A motocrossban az ugratásokat szeretem a legjobban, ezért Lacházán is az ugratók tetszenek a leginkább. Nagy élmény a levegőben szállni, nem is tudom pontosan körbe írni az érzést.

Kiknek is tudod ajánlani ezt a pályát és ezt a sportot és miért?

- Sok lemondással jár ez a sport, és sajnos a sérülés is mindennapos dolog. Csak a legbátrabbaknak tudom ajánlani, ugyanis minden versenyen ott lebeg körülöttünk a veszély. Viszont sok dologra is megtanít. Az egyik legfontosabb talán az alázat és a kitartás. E kettő nélkül nem lehetsz sikeres, még akkor sem, ha tehetséges vagy a motorozáshoz.

Mi az elvárásod saját magaddal szemben?

- Mindig a legjobbra törekszem. Tavaly második lettem ezen a versenyen, idén ezért a dobogó legfelső fokát célzom meg. Ha esetleg mégis úgy jön ki, hogy nem én leszek a legjobb a hétvégén, akkor sem lesz vége a világnak. Elsősorban szeretném jól érzeni magam a hazai rendezésű EB-futamon a csapatom, és a barátaim körében, és persze élvezni a motorozást.

Ha hármat lehetne kívánni, mi lennének azok a motocross-al kapcsolatban?

- Ez nehéz kérdés. Azt gondolom, hogy a lehetőségeimből kihoztam a maximumot ebben a sportban. Versenyezhettem Hollandiában, ami a motocross bölcsője Európában. A legjobbaktól tanulhattam ott. Voltam a Kayaba futóműgyár tesztpilótája is, most pedig Magyarország legjobb motocross csapatának, a HTS Teamnek a tagja lehetek. Szerettem volna gyári csapatban versenyezni a világbajnokságon, hiszen az a csúcsa ennek a sportnak, de ez csak egy-két versenyzőnek adatik meg a világon. 26 évesen már az élsportolói karrierem vége felé tartok, így már számomra a sport elsősorban hobbi a hétköznapi élet feladatai mellett. Ha viszont kívánhatnék, akkor elég volna egy is: a sérüléseket jó volna elkerülni a jövőben.

Szurkoljunk Közösen Eriknek a pálya szélén április 28-29-én!

Fotó: Nagy Norbert

- Hajósi Miklós -

Címkék: motocross

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.