Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. December 11. 15:00, vasárnap | Helyi

Mindenki a saját háza előtt sepregessen!

Mindenki a saját háza előtt sepregessen!

Lakossági tájékoztató az ingatlanok előtti közterületek takarításával kapcsolatban

Az őszi, valamint a téli időszak beköszöntével ismét aktuálissá vált az ingatlanok előtti közterületek megtisztítása a lehulló falevelektől, valamint a járdaszakaszok téli síkosságmentesítése, melyek az ingatlanok tulajdonosainak, vagy használóinak kötelezettségébe tartozik.

Cegléd Város Önkormányzatának a helyi környezet és természet védelméről szóló 2/2003. (I. 30.) Önkormányzati rendelete előírja, hogy a tulajdonban vagy használatban lévő ingatlanok tulajdonosai, használói az ingatlanuk előtti járdaszakasz, illetve, a mellette lévő zöldsáv tisztántartásáért felelősek. Ahol a járda nincs kiépítve, ott az ingatlan előtti területsávot a közút tényleges határáig kell a tulajdonosnak, vagy használónak rendben tartani.

Továbbá felhívjuk a figyelmét arra, hogy az Önkormányzatnak a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 9/2014. (III. 27.) önkormányzati rendelete alapján közösségi együttélés szabályaival ellentétes magatartást követ el az a tulajdonos vagy használó, aki nem gondoskodik az ingatlanával határos közterületi részen lévő növényzet ápolásáról, ritkításáról, metszéséről, valamint a járdaszakasz téli síkosságmentesítéséről.

A jogsértés elkövetője a közterület-felügyelő által kiszabható ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírsággal, vagy kettőszázezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

A közterület-felügyelők a közterületek rendjének és tisztaságának ellenőrzése során az elmúlt időszakban gyakran tapasztalják a fentebb leírtak elmulasztását azoknak a társasházaknak a környezetében, melyeknek a környékén a közterület kezelése nem az Önkormányzat feladatkörébe tartozik. Ezáltal a társasház feladata a közterület tisztántartása, valamint síkosságmentesítése.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy szíveskedjenek a fent leírtaknak eleget tenni a szankcionálás elkerülése érdekében.

A témával kapcsolatban további információt kérhetnek a Hivatal közterület-felügyelőitől az ingyenes hívható 06-80-200-064-es zöldszámon.


Cegléd Város Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció