Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Szeptember 29. 14:45, csütörtök | Sport
Forrás: HírTV

Messiék kiütötték a boriszovi riválist

Messiék kiütötték a boriszovi riválist

A BATE Boriszov otthonában aratott 5-0-s győzelmével a H csoport élére állt a Barcelona, melynek közvetlen riválisa, a Milan is nyert a Plzen ellen.

Köteles és Tőzsér csapata, a Genk kikapott Leverkusenben, az E jelű négyest a Valenciában ikszelő Chelsea vezeti.Az F-ben a Dortmundot 3-0-ra legyőzött Marseille hátát nézik a többiek, a G-ben pedig nagy meglepetésre a ciprusi APOEL-ét. A Zenitben Huszti négy percet kapott.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

E csoport

A második félidő elején Lampard találatával szerzett vezetést Valenciában a Chelsea: az angol válogatott középpályás egy jobb oldalról érkező beadást lőtt kapásból a hálóba. A londoniak már a zsebükben érezhették a három pontot, amikor Kalou egy szöglet után kézzel beleért a labdába, a megítélt büntetőt Soldado pedig magabiztosan értékesítette a 87. percben. Még így is a Chelsea járt jobban, hiszen vezeti csoportját.

Az előtt a Leverkusen előtt, amely 2-0-ra legyőzte a Köteles Lászlóval és Tőzsér Dániellel felálló Genket. A német együttes Bender szerencsés találatával jutott előnyhöz az első félidőben, majd a ráadásban a csereként beállt Ballack kapáslövésével alakult ki a kétgólos hazai siker.

Eredmények:
Valencia–Chelsea 1-1 (Soldado – 11-esből, ill. Lampard)
Leverkusen–Genk 2-0 (Bender, Ballack)
Az állás: 1. Chelsea 4 pont, 2. Leverkusen 3, 3. Valencia 2, 4. Genk 1.

F csoport

A Dortmund elleni döntetlen után hazai pályán győzött az Arsenal az eddig még pont nélkül álló Olympiakosz ellen: a fiatal Oxlade-Chamberlain gólját követően a balhátvéd, André Santos is eredményes volt, miután beadása visszakerült hozzá, s a már fekvő kapus mellett éles szögből a hálóba pöckölt. A görögök Fuster fejesével csak szépíteni tudtak.

Nagy reményekkel utazott a Dortmund Marseille-be, a francia bajnokságban csak botladozó OM-hez. Egy védelmi hibát kihasználva azonban a Marseille jutott vezetéshez A. Ayew révén, aki a második játékrész közepén büntetőből duplázni tudott. Szubotics második nagy hibáját követően pedig Rémy állította be a 3-0-s végeredményt. Jürgen Klopp, a vendégek mestere alig akart hinni a szemének.

Eredmények:
Arsenal–Olympiakosz 2-1 (Oxlade-Chamberlain, André Santos, ill. Fuster)
Marseille–Dortmund 3-0 (A. Ayew 2, egyet 11-esből, Rémy)
Az állás: 1. Marseille 6 pont, 2. Arsenal 4, 3. Dortmund 1, 4. Olympiakosz 0.

G csoport

Nagy meglepetésre a védők közül kilépő Tricskovszki találatával a ciprusi APOEL jutott vezetéshez a Sahtar Doneck otthonában. Az igazán nagy szenzáció azonban elmaradt, miután a bányászvárosiak közül Jádson lövése utat talált a vendégek kapujába.

Jól kezdett a Porto is Szentpéterváron, James Rodríguez már a 10. percben gólt szerzett. Ám a hazaiak Sirokov révén előbb 10 percen belül egyenlítettek, majd a második félidőben a vezetést is megszerezték: a középpályás egy szabadrúgás után, a sorfalról lepattanó labdát lőtte kapásból a léc alá. A hajrában pedig Danny tette biztossá az orosz győzelmet. Huszti Szabolcs a 86. percben lépett pályára a hazai csapatban.

Eredmények:
Sahtar Doneck–APOEL Nicosia 1-1 (Jádson, ill. Tricskovszki)
Zenit–Porto 3-1 (Sirokov 2, Danny, ill. J. Rodríguez)
Az állás: 1. APOEL Nicosia 4, pont, 2. Zenit 3, 3. Porto 3, 4. Sahtar Doneck 1.

H csoport

Volodko öngóljával és Pedro fejesével röpke 20 perc alatt kétgólos előnyre tett szert Fehéroroszországban a Barcelona, sőt az első félidőben ehhez még Messi is hozzátett még egyet: az alacsony termetű argentin a hazai kapus beadás után lepattintott labdáját stukkolta a léc alá. A szinte macska-egér játékot folytató Barcelona Messi bombájával és az utolsó percben Villa ziccerével végül ki is ütötte boriszovi riválisát.

A Milannak sem okozott gondot a cseh Plzen gárdája, Ibrahimovic tizenegyes-góljára három perc múlva jött Cassano gólja, így az olasz gárda is három ponttal gazdagodott.

Eredmények:
BATE Boriszov–Barcelona 0-5 (Messi 2, Volodko – öngól, Pedro, Villa)
Milan–Plzen 2-0 (IBrahimovic – 11-esből, Cassano)
Az állás: 1. Barcelona 4 pont, 2. Milan 4, 3. Plzen 1, 4. BATE Boriszov 1. (rá)

MNO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.