Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 12. 14:00, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Megvan a Google idei keresési listájának éllovasa

Megvan a Google idei keresési listájának éllovasa

A világon a labdarúgó-világbajnokság, Magyarországon a választás vezeti a Google idei abszolút keresési listáját.

A 2018-as világlistán a focivébét Avicii, az áprilisban meghalt svéd lemezlovas és producer, Mac Miller, a szeptemberben elhunyt amerikai rapper, Stan Lee, a képregények novemberben meghalt atyja, a Marvel stúdió Fekete Párduc című kasszasikere, a Harry herceggel kötött házassága révén hercegnői címet kapott Meghan Markle, a júniusban elhunyt Anthony Bourdain Emmy-díjas amerikai sztárséf, tévésztár, a júniusban meggyilkolt amerikai rapper, XXXTentacion, a márciusban elhunyt Stephen Hawking brit elméleti fizikus, valamint Kate Spade, a júniusban meghalt amerikai divattervező követi.

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, melyek voltak keresőjében világszerte legfelkapottabb témák, vagyis, hogy a korábbi évhez képest mely keresőszavak ugrottak meg a leginkább, korrajzot adva így az adott évről.

Az idén 18. alkalommal publikált lista csaknem hetven ország több száz toplistáját ismerteti többféle tematika - kultúra, sport, mozifilmek, tévéműsorok és a legkeresettebb receptek - szerint.

A világ legfelkapottabb zenei előadója a Google szerint idén Demi Lovato, a legkeresettebb filmje a Fekete Párduc, a legtöbbet keresett embere pedig Meghan Markle.

A világ hírei közül a labdarúgó-világbajnokság, a Florence atlanti trópusi ciklon, az amerikai Mega Millions lottó számai és a hercegi esküvő érdekelte leginkább a felhasználókat.

Magyarország abszolút toplistáját a választás vezeti, maga mögé utasítva a labdarúgó-világbajnokságot, Avicii halálát, a Való Világot és a Black Friday-t. A magyar listán szerepel továbbá Stan Lee, Sylvester Stallone, Freddie Mercury, a Holdfogyatkozás és Meghan Markle is.

A televíziós műsorok körében nálunk a Való Világ jár az élen, a receptek közül pedig a frankfurti leves elkészítési módjára kerestek rá a legtöbben. A mozifilmek mezőnyében a Venom, a Mamma Mia 2. és a Bohém rapszódia áll az első három helyen.

A teljes listákat a https://trends.google.com/trends/yis/2018/GLOBAL/ oldalon lehet megnézni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.