Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 18. 12:36, kedd | Helyi
Forrás: cegledinfo.hu

Megújult a katolikus templom sétánya

Megújult a katolikus templom sétánya

A Kossuth tér felújításának folytatásaként Cegléd Város Önkormányzata elkészült a katolikus templom melletti sétány felújításával.

A most elkészült sétány a templom parókia felőli oldalán található és a Kossuth tér teljes megújítását célzó ütemezett tervek megvalósításának újabb lépése.

Erről tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt Takáts László polgármester, Imregi Tibor önkormányzati képviselő és Szecsődi Péter katolikus plébános.

A bruttó 7,2 millió forint értékű beruházással 400 négyzetméter rossz állapotú közterület újult meg. A felújítás során a terület a repedezett aszfalt helyett a hosszútávú belvárosi koncepcióhoz igazodó térkő borítást kapott. A tervezés során kiemelt figyelemben részesült a zöldfelületek növelése. Ennek megfelelően a korábbi aszfalt helyett öntözőrendszerrel ellátott több, mint száz négyzetméternyi új zöldfelület létesült. Az önkormányzat öt új fát is ültetett, amely része a 2015-ben kezdődött, öt év alatt több mint nyolcszáz fa ültetését célzó fásítási programnak.

A beruházás során a templom csapadékvíz-vezetését is megoldották, így az már nem a járdára folyik. A téren továbbra is biztosított a kísérleti szabad wifi hozzáférés. A megújult padok és szemetesek mellett külön kiemelendő, hogy az elhelyezett új kerékpártámaszok a 2017. évi Városfejlesztési Est adományozóinak köszönhetők. A nagylelkű adományozók listája az Építsük Ceglédet weboldalon olvasható. A határidőben történt befejezésnek köszönhetően időben elkezdődhet a felkészülés az idei Kossuth Toborzóra is. Cegléd Város Önkormányzata bízik benne, hogy a fejlesztéssel újabb lépést tett az összefüggő, kellemes, élhető városi terek létrehozása felé.

fotó: Szokolai

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció