Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. November 06. 12:05, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Megtévesztő probiotikum-hirdetések miatt bírságolt a GVH

Megtévesztő probiotikum-hirdetések miatt bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) három céget bírságolt probiotikumokról szóló megtévesztő hirdetéseik miatt összesen 6,090 millió forintra - közölte a versenyhivatal az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a legnagyobb, 5 millió forint bírságot az Actavis Hungary Gyógyszermarketing és Kereskedelmi Kft.-ra szabták ki jogsértő reklámozás, és a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt. A GVH megállapította, hogy a cég Hobiot Stop étrend-kiegészítő termék gyógyhatására, és egészségre gyakorolt hatására vonatkozó állítások, egyebek között, hogy a készítmény hozzájárul a bélflóra, az immunrendszer erősítéséhez nem feleltek meg az ágazati szabályokban megjelenő reklámozási rendelkezéseknek.
A Hosptess Kft. 790 ezer forint, míg a BG Distribution Hungary Kft. 300 ezer forint bírságott kapott hasonló, ágazati szabályok megsértése miatt.
Az eltérő bírságösszegeket a kommunikációs gyakorlatok intenzitásának különbségei indokolták. Az étrend-kiegészítők jogsértő reklámozása esetén súlyosító körülmény, ha az érintett fogyasztói körnek legalább egy része sérülékeny, enyhítő körülmény lehet, ha az utólagos tájékoztatás során - így a gyógyszertárakban - a fogyasztó megkapja a kellő tájékoztatást - olvasható a GVH közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk