Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. December 11. 15:39, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

Megszűnt a sugárzásveszély

Megszűnt a sugárzásveszély

Helyzetjelentés a ma délelőtti baleset helyszínéről.

A sugárbiológiai intézet vizsgálatai alapján a ma délelőtti vonat baleset helyszínén megjelent mentő, ill. rendőrség munkatársait a karantén alól feloldották. Rajtuk sugárfertőzés nyomait nem találták.

Weboldalunk információi szerint a katasztrófavédelem munkatársai a baleset helyszínétől nem messze megtalálták a sugárfertőző anyagot, melynek szerencsére csupán a tartálya sérült, így sugárzástól nem kell tartani.

A teljes biztonság érdekében egyéb vizsgálatok továbbra is folynak. Jelenleg is a helyszínen tartózkodnak a Pest és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beavatkozó egységei, a katasztrófavédelmi műveletiszolgálat, a katasztrófavédelmi mobil labor, és a szolnoki vegyi mentesítő konténer.

A mentesítő járat érkezéséig a vonat utasai a szerelvényen maradnak, őket védőitallal és takarókkal látták el a ceglédi katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársai. A konténer tüzetesebb vizsgálata az utasok elszállítása után történhet meg, erre az időre forgalomkorlátozásra kell számítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció