Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 04. 21:59, szerda | Helyi

Megszépült a Paci Doki Alapítvány telephelye

Megszépült a Paci Doki Alapítvány telephelye

A Budapest Bank ceglédi bankfiókjának munkatársai felújították a csemői Paci Doki Alapítvány játszóterét, kertjébe pedig virágokat ültettek.

A pénzintézet tavasszal országszerte mintegy 20 helyszínen rendez Törődés Napja akciókat.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását, illetve különböző helyi civilszervezetek segítését célozzák. A kétkezi munkán túl a bank 100 000 forinttal járul hozzá a munkálatokhoz. 2015-ben a pénzintézet közel ötszáz kollégája harminchét helyszínen mintegy háromezer óra önkéntes munkával és 4,7 millió forinttal támogatta a helyi közösségeket.

„Bankfiókunk évek óta elhivatott résztvevője a Törődés Napja akcióknak. Legutóbb a Ceglédi Városvédő és Szépítő Egyesületet támogattuk, most pedig a térségünkben egyedülállóként, beteg gyerekeket lovasterápiával segítő Paci Doki Alapítvány hétköznapjait igyekeztünk szebbé varázsolni a játszótér rendbetételével és virágok ültetésével” – mondta Kiszelyi László, a pénzintézet ceglédi bankfiókjának vezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 25 évben összesen több mint 900 millió forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.


Címkék: Paci Doki

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció