Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 31. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Megduplázott hétvége

Megduplázott hétvége

Mit érdemes tudni a hosszú hétvégéről.

Mindenszentek napjának (november 01.) csütörtökre való esése plusz két nappal hosszabbítja meg mostani hétvégénket. Az ősziszünetüket élvező iskolások ugyan némi előnyre tettek szert, de bárki hamar behozhatja a lemaradást.

A ránk szakadt szabadidőt mindenki úgy osztja be magának, ahogy azt szeretné. Egyesek már hetekkel ez előtt megszervezték hétvégi programjukat. Van, aki otthon pihen és van, aki kimozdul, ugyanis vállság ide, vagy oda, a szállodák többségében teltház van. A pihenés mellett azonban országszerte több százezren indulnak a temetőkbe szeretteikre emlékezve.

Akár pihenünk, akár kimozdulunk, néhány dolgot érdemes észben tartani a hosszú hétvége alatt.

Boltok nyitva tartása

Sajnos már megszokott és általános jelenség nálunk, hogy akár csak egyetlen napos ünnep hallatán pánikszerűen rohamozzuk meg a boltokat, üzleteket felvásárolva az egész készletet.

Ami biztos, hogy november 1-én az üzletek és a hivatalok is zárva lesznek. A péntek már kérdéses. Bár hivatalosan a péntek is a hosszúhétvége részét képezi, sok üzlet azonban - ha rövidített nyitvatartással is, de - kinyit péntekre. Hétvégére visszaáll a rend, az üzletek a szokott rend szerint lesznek nyitva.


Közlekedés

Az autópályák, főútvonalak forgalma rohamosan megugrik egy-egy ilyen hosszú hétvége alkalmával. A nagyobb forgalom nagyobb balesetveszélyt is jelent egyben. A legtöbben sietnek, türelmetlenek és figyelmetlenek az utakon.

Nem véletlen, hogy a balesetek száma is évről-évre kiemelkedően magas ebben az időszakban. Ennek csökkentése a szokásosnál is nagyobb koncentrációt, körültekintést és türelmet igényel.

Forgalmi rendváltozás

A temetők környékét terhelő megnövekedett forgalom miatt idén is változik a forgalmi és a parkolási rend. Cegléden ez a következőképpen alakul. FORGALOMVÁLTOZÁS


Most még az időjárás is kedvez a hosszú hétvégének. Az előrejelzések szerint jövő hét közepéig száraz, napos időben lehet majd részünk!

Nyomd meg a gombot és vágj bele!

FirKata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció