Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Január 19. 13:04, csütörtök | Helyi

Már csak az időjáráson múlik, mikor hasíthatunk az új M4-es gyorforgalmin

Már csak az időjáráson múlik, mikor hasíthatunk az új M4-es gyorforgalmin

Elkezdődött a munkaterületek átadása

Elkezdődött a munkaterület átadás folyamata, vagyis amint az időjárás is engedi, kezdődhet az M4-es gyorsforgalmi út építése. Első ütemben persze még nem a látványos építkezéssel, munkákkal. Ha korlátozást jelentő, a forgalmat érintő munkafolyamat kezdődik, arról a kivitelező tájékoztatja majd a közlekedőket, akár lakossági fórum formájában is. A Monoron tartott január 18-ai megbeszélésen erről is szó esett.

Lezajlott a közbeszerzési eljárás, kiválasztották a kivitelezőket, ma pedig a munkaterület hivatalos átadásával még közelebb került a cél, a 4-es főút felújítása, bővítése, átépítése. "Ennek az útnak a jelentősége tulajdonképpen abban van, hogy ugye tudjuk a 4-es főút a legforgalmasabb és talán legveszélyesebb útszakasz Magyarországon. Most majd a remények szerint 2019 augusztusától ez egy 2×2 sávos gyorsforgalmi út lehet, ami nyilvánvalóan meggyorsítja és biztonságosabbá is teszi a forgalmat Cegléd és Budapest között. Illetőleg a jelenlegi ütem esetében Cegléd és Üllő között." – mondta a város képviseletében Nagy Lajos aljegyző.

A beruházás során a meglévő kétszer egysávos szakaszokat kétszer kétsávosra bővítik Albertirsa, Ceglédbercel határán és Ceglédbercel, Cegléd közigazgatási területén. A meglévő kétszer kétsávos utat felújítják Ceglédbercel után. Új nyomvonalú út épül majd’ 29 kilométeren Üllő, Gyömrő, Péteri, Gomba, Monor, Monorierdő, Pilis és Albertirsa elkerülése érdekében. Az útszakaszon 9 forgalmi csomópont, 3 új felüljáró és 15 új aluljáró épül. "Nyilvánvaló, mivel gyorsforgalmi útról beszélünk, külön szintű csomópontok, illetve külön szintű kereszteződések fogják keresztezni, ami azt jelenti, hogy lényegében felüljárókon lehet majd átmenni az út egyik oldaláról a másikra." – tette hozzá Nagy Lajos.

Lehajtó épül a tervek szerint a Budai úti fürdőnél is. A menetidőt pedig nagyban csökkenti majd, hogy a kétszer kétsávos szakaszon óránként 110 kilométeres sebességgel lehet majd közlekedni.

Forrás: ctv.hu
Fotó: Szokolai

#M4-es

Címkék: M4-es

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció