Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Január 24. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Magyarország sikere is a Testről és lélekről Oscar-díj jelölése

Magyarország sikere is a Testről és lélekről Oscar-díj jelölése

A Testről és lélekről teljes egészében magyar finanszírozású film, ezért Enyedi Ildikó alkotásának jelölése a legjobb idegen nyelvű filmek Oscar-díjára Magyarország sikere is

- mondta Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

A Saul fia sikere után a Testről és lélekről Oscar-jelölése újabb óriási pillanat a Filmalap életében, gratuláció illeti a rendezőt és a film stábját - fűzte hozzá. Emlékeztetett arra, hogy összesen 92 filmet neveztek a különböző országok a legjobb idegen nyelvű alkotások között.

Az amerikai filmakadémia kedden jelentette be Los Angelesben, hogy Oscar-díjra jelölte a Testről és lélekről című magyar filmet a legjobb idegen nyelvű alkotások között. Enyedi Ildikó műve egy chilei, egy libanoni, egy orosz és egy svéd alkotással lesz versenyben a díjért, amelyet március 4-én adnak át Los Angelesben, 90. alkalommal.

A Filmalap szeretne közösen dolgozni a Testről és lélekről amerikai forgalmazójával, a Netflix internetes műsorszolgáltatóval azon, hogy a márciusi gáláig az amerikai filmakadémia minél több szavazó tagjához eljutassák Enyedi Ildikó alkotását - hangsúlyozta Havas Ágnes, aki a film stábjával közösen nézte a keddi bejelentést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal