Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Július 12. 11:41, szerda | Helyi

Magyarország legnagyobb reggae ünnepe Ceglédre költözik!

Magyarország legnagyobb reggae ünnepe Ceglédre költözik!

A 17. Reggae Camp július 25-29. között 5 nap Jamaicával vár Mindenkit Cegléden, a Gyógyfürdő és Szabadidőközpont területén!

A fesztivált szervező Ladánybene 27 zenekar márciusban indította el közösségi oldalán a sokak által a várva várt hírt a pontos helyszínről és időpontról! Azóta teljessé vált a fellépők és programok listája és a technikai kérdések is sorra rendeződtek. Egy új helyszín mindig új megoldandó feladatokkal jár, de szerencsére ceglédi partnereinkkel kiváló kapcsolatban tudunk együttműködni! A helyszínváltásról Bodnár

Tibi, a Camp főszervezője így nyilatkozik:

Négy csodálatos évet töltöttünk Hatvanban, a városi strand területén, innen is nagyon köszönjük a város szeretetét és segítségét, azonban kicsit kinőttük a területet, kevés lett a sátras hely, ezért mindenképp új helyszínt kellett keresnünk. Rengeteg helyet bejártunk az előző hónapokban, mert fontos szempont nálunk, hogy minél kevésbé zavarjuk meg a fesztiválnak otthont adó település megszokott életritmusát.

A Reggae Camp egy békés és családias fesztivál, ahol a jamaicai reggae muzsika kedvelői és művelői jönnek össze öt napra évről-évre! A reggae legfontosabb üzenete a béke és szeretet, a tisztelet és összefogás nagyon jellemző a rendezvény hangulatára. Nagyon büszkék vagyunk a közönségünkre, a Camp Massive-ra! A fesztivál közelében élők minden évben megtapasztalhatják, hogy ezek a srácok nagyon rendben vannak fejben és lélekben egyaránt. Ceglédfürdő a hatalmas zöld területével és medencéivel, a szomszédos Kalandpark kis erdeje és az általuk határolt füves terület kitűnő helyszín lehet, melyeknek köszönhetően a fesztiválozás mellett a CAMP egy 5 NAPOS NYARALÁS is egyben!

HATALMAS NEVEK A REGGAE CAMP SZÍNPADAIN!

A Reggae Camp-ek történetének talán eddigi legnagyobb külföldi sztár zenekarát sikerült meghívnunk idén! Egy hatalmas múltú, Grammy-díjas jamaicai bandát július 27. csütörtök estére! Ők az

INNER CIRCLE !!!

Fennállásuk 50-ik évfordulójára szervezett európai turnéjuk keretében látogatnak el Ceglédre! Az Inner Circle rengeteg kihagyhatatlan dalt adott a roots reggae fanoknak (Tenement Yard, 80,000 Carless Ethiopians, Forward Jah Jah Children, Bad Boys...) és világslágereket azoknak, akik a reggae-t a rádióból és a diszkókból ismerik (Sweat - A La La La La Long, Games People Play...)

Az Inner Circle zenéje alap a reggae-ben, ezt igazolják a mai fiatal generációval készült közös felvételeik is.

A Camp program igazgatója, Bodnár Tibi szerint Ők a reggae muzsika AC/DC-je abban az értelemben, hogy korábbi frontemberük (Jacob Miller) 1980-ban bekövetkezett váratlan halála után talpra tudtak állni és újabb szédületes sikereket tudtak elérni! 2017-es Reggae Camp koncertjük során másfél óra kevés lesz ahhoz, hogy a teljes életművet bemutassák, de a zenekar ígérete szerint óriási időutazás várható!

***

A hazai reggae közönség (Reggae Massive) kitörő örömmel fogadta a hírt, hogy színpadunkon fellép a legendás jamaicai énekes, a roots reggae-ben és dancehall-ban is járatos

WARRIOR KING (JAM)

Warrior King mögött Magyarország elsőszámú riddim zenekarával, a Budapest Riddim Band-del találkozhatunk!

***

A 2016-os Camp egyik legizgalmasabb jamaicai fellépőjét ezúttal új műsorral és saját zenekarával idén újra visszahívtuk!

MICAH SHEMAIAH (JAM)

Műsorában teljes zenekari és akusztikus hangszerelésű blokkok is szerepelnek!

DUB YARD

Party helyszínünkön az elektronikus és akusztikus roots, DUB és Steppa zenék ismert európai és hazai sound systemek és selectorok tálalásában lesznek elérhetők. Az eredeti jamaicai hangzást speciális hangrendszer biztosítja így otthonosan zenélhetnek rajta a DUB YARD sztárok, többek közt:

ALPHA STEPPA (UK), SISTA AWA (IT), SISTA HABESHA (IT), GIALLOMAN (IT) KING SOUND STEPPAZ (CZ), NATTY YOUTH SOUND (SK), XOVERYOUTHFAM SOUND SYSTEM (NL), DUBAPAEST HiFi (H), TUFF STEPPAS (H)…

***

A LEGMENŐBB HAZAI REGGAE/SKA BANDÁK A NAGY SZÍNPADON!

„Koncert- és party programjaink összeállításában most is arra törekedtünk, hogy mindenki megtalálja benne a számára legmegfelelőbb szórakozást: a táncolni, bulizni vágyók, az elmélyülést kedvelők, a reggae rajongók és azok is, akik először látogatnak el hozzánk.

LADÁNYBENE 27, PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA, COPY CON, TIGRIS, BUDAPEST RIDDIM BAND, G RAS & RIDDIM COLONY, AFRODZAQM, SPEAKERS OF ZION, MANAKY, POZITÍV, UPRIZE (SRB), SIN SEEKAS (SRB), STABILFRAZÍR…

***

KÜLÖNLEGES AKUSZTIKUS BULIK, FIATAL TEHETSÉGEK ÉS ŐRÜLETES PARTY-K A RASTAGE SZÍNPADÁN!

Fedett helyszínünkön az élet 18:00-04:00-ig tart. Itt mutatkozhatnak meg a „RegGaeneráció” tehetség gondozónkra jelentkezett fiatal reggae bandák és az elmúlt néhány évben debütált zenekarok.

TIZENHÉT, DUCKSHELL, BOTTAH RANKIN, A LÁMA DALAI, SZABAD ÉLET, SKY FANATIC, BURKUS KÖNIG, RE-G, GRAVEFRUIT SOUND…

***

Az esti órákban különböző akusztikus formációk varázsolnak a színpadon:

CÉANNE, G RAS & THE CHAPEL JIGGAZ, BALCHICANOS…

A keddi nyitó napon a „Warm Up Reggae Tu(n)esday” amolyan fesztivál a fesztiválon belül, ezen a napon a RaStage, Dub Yard, StrandSystem és Roots Corner helyszínünk üzemel!

A nagyszínpad utolsó akkordjai után robbannak be a RaStage hangfalai az éjszakai sound system party-kra, ahol a fellépő sound-ok a következők:

RE-G SOUND, WESTERN SOUND & FUXI, DANCEHALL MADNESS, GOODAS CREW & RIDDIM COLONY SOUND RANKIN DELGADO (IT) backed by LOW AND LOUD RECORDS PULISOUND & GOATMÉT SOUND – „DubpLateNightBash”

***

Nappali órákban a strandon, a medence partjához közel felállított „STRANDSYSTEM” hangafaliból szól a reggae, míg a parton dancehall táncos lányok táncolnak, a vízben a srácok lazítanak…

A Camp területén pedig új helyszínünkön, a „ROOTS CORNER” tóparti negyedében igazi roots reggae muzsikák szólnak majd napközben, a 70-80-as évekből!

Mindkét nappali helyszínünkön 1-2 órás váltásban fellép a szinte teljes hazai reggae DJ (selecta, sound system) „ügyosztály”!

Az előző évi Camp hivatalos videójával szeretnénk bemutatni az igazi Reggae Camp hangulatot:


A fentieken túl A „Camp faluban”, azaz a nagy színpadunk és a fesztivál sátrunk közötti területen rengeteg egyéb programot is kínálunk. Itt zajlanak nappali programjaink, előadásaink, beszélgetéseink, dancehall tánc oktatás, reggae workshop, Zöld Zóna, Reggae Helyőrség Találkozó, Jamaican Wood Carving (eredeti jamaikai, egyedi, kézzel készített fafaragások), gyermek játszóház… És itt üzemel a Camp gasztro-központja is!

Újdonság az idei Camp-en, hogy a szomszédos kemping területén lehetőség van „bográcsozós-főzőcskézős” sátrazásra és lakókocsis megoldásra!

Szintén hatalmas előrelépés, hogy több olcsó szállás megoldást tudunk ajánlani a Camp közvetlen közelében található Diáktáborban, ahol csoportok tudnak 7-8-10 fős szobákat kivenni.

Az idei Reggae Camp működési elmélete az előző négy évben sikeresen vizsgázott! Ezek alapján a hazai fesztiválok közt talán egyedülálló módon ingyenes a strand használata és a sátrazás a kijelölt területeken!

A strand nyitvatartási idejében (9-19) átjárást biztosítunk a Camp-pel közös kapun, hogy az aktuális strand- és Camp karszalaggal bárki számára szabad legyen a mozgás az egész területen! Nappali programjaink este 7-ig ingyenesek a strand vendégei számára!

Jegyárak, elérhetőség:

A Reggae Camp egy kedvező árfekvésű fesztivál. Nap jegyeink, 2000/5000/6000 Ft-ba, bérleteink 14.000/16.000/18.000 Ft-ba kerülnek! Állandó partnerünk a jegyértékesítésben a Ticketportal.hu!

Online úton és rengeteg irodában személyesen is elérhetők a jegyeink, sőt sok helyen SZÉP kártyával is lehet fizetni! https://www.ticketportal.hu/event.aspx?id=46443

Pl. a csütörtöki Inner Circle koncert 6000 Ft-os jegyárral barátinak mondható és nem mellesleg ezen az estén lép fel Copy Con, az Afrodzaqm és az Uprize zenekar Szabadkáról! Ha már napközben érkezel, egész nap strandolhatsz és ha hoztál magaddal egy kis sátrat, azt ingyen felverheted, hogy reggel pihenten indulj utadra! (Vagyis inkább maradj velünk a Camp-en!)

A Reggae Camp 2017-ben felvételt nyert a Magyar Fesztivál Szövetségbe és együttműködünk a Fesztiválportál.hu közösséggel! Ezúton is köszönjük a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és a Cseh Tamás Program (CSTP) korábbi támogatásait, reméljük idén és a jövőben is számíthatunk együttműködésünkre!

És persze ne feledjük, a Reggae Camp-en a legszebbek a lányok, a legmélyebbek a basszusok és a legfinomabb a sör! :-) UGORJ ÁT CEGLÉDRE! PEACE, LOVE & UNITY!

Részletek a reggaecamp.com és a facebook.com/LB27ReggaeCamp oldalakon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció