Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 15. 07:59, csütörtök | Sport
Forrás: mno.hu

Magyar-norvég: ezt azonnal felejtsük el

Magyar-norvég: ezt azonnal felejtsük el

MAGYARORSZÁG-NORVÉGIA 0-2 (0-1)

Egervári Sándor kapitánykodása alatt a legrosszabb teljesítményt nyújtva szenvedett kétgólos vereséget a Norvégia elleni idényzárón a magyar labdarúgó-válogatott. A mezőny legjobbja egy 19 éves balszélső volt. Gyorsan el kell felejteni ezt a 90 percet.

Győzelmi esélyekről beszélt Egervári Sándor a több ifijátékossal Budapestre érkező Norvégia ellen, aztán épp egy 19 éves, az osztrák Red Bull Salzburgban vitézkedő fiatal okozta a magyar válogatott vesztét. Az első perctől virtuóz módon és határtalan önbizalommal futkározó Havard Nielsen mozgásával folyamatosan zavarba hozta a teljes magyar védelmet, és miután Hajnal Tamás, valamint Juhász Roland is kritikán aluli napot fogott ki szerdán, esélye nem volt nemzeti együttesünknek a papíron hasonló játékerőt képviselő északi vendégekkel szemben.

Az első gólt a 38. percben kaptuk egy olyan támadás végén, ahol csak az nem adta el a labdát, aki nem volt 20 méteres körzetében. Braaten viszont köszönte szépen, és az éppen Norvégiában légióskodó Korcsmár Zsolttal a nyakán az alapvonalig masírozott, ahol még egy passz is belefért (0-1).

A második félidőben a teljes középpályát lecserélte Egervári Sándor, Vargát pedig visszazavarta jobbhátvédbe, de Szabics Imre, Pátkai Máté és Koltai Tamás sem tudott átütő erőt vinni a játékba, a válogatottban most bemutatkozó Guzmics Richárdról pedig óvodás gólt rúgott az alig pár másodperccel korábban beállt hannoveri Mohammed Abdellaoue (0-2). A belga Anderlechtből kiszoruló Juhász Roland – fájó ezt kimondani – talán még sosem volt ennyire rossz passzban, cseréjével gyakorlatilag piros laptól mentette meg a kapitány.

Király Gábor pedig bár benne volt a második találatban, megfogott egy-két ziccert, azért pedig igazán nem okolható, hogy Szalai Ádám hatástalanságát a társak nem tudták sehogyan sem kompenzálni.

Az idényzáró tehát keserűre sikeredett, és sok jót nem sejtetnek a tavaszi vb-selejtezők, ha ránézünk a szerda esti eredménysorra: barátságos meccsen Törökország Dániával játszott döntetlent, Románia megverte Belgiumot, Hollandia Németországgal ikszelt, egyedül Észtország emirátusbeli és Andorra hazai veresége (Izlanddal szemben) miatt lehetünk egy kicsit nyugodtabbak. Érdekesebb eredmények: Svédország-Anglia 4-2 (Ibrahimovic négyet vágott), Olaszország-Franciaország 1-2, Oroszország-USA 2-2.

MAGYARORSZÁG-NORVÉGIA 0-2 (0-1)
2012. november 14. 20.30, Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 18 ezer néző
vezette: Marijo Strahonja - Igor Krmar, Sinisa Premuzaj (mindhárman horvátok)
gól: Nielsen (38. perc, 0-1), Abdellaoue (79. perc, 0-2)
sárga lap: Szalai (51.), Juhász (70.), illetve Forren (88.)
MAGYARORSZÁG Király Gábor – Vanczák Vilmos (Pátkai Máté, 46.), Korcsmár Zsolt, Juhász Roland (Guzmics Richárd, 74.), Kádár Tamás – Varga József, Pintér Ádám (Elek Ákos, 59.) – Koman Vladimir (Szabics Imre, 59.), Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs (Koltai Tamás, 59.) – Szalai Ádám (Németh Krisztián, 70.)
NORVÉGIA Jarstein - Högli, Hangeland, Forren, Hedenstad - Braaten (Reginiussen, 90.), Henriksen (Berisha, 61.), Nordtveit (Eikrem, 46.), Yttergard J. (Konradsen, 84.), Nielsen (Parr, 62.) - Söderlund (Abdellaoue, 77.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.