Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 26. 07:52, kedd | Sport
Forrás: MTI

Magyar-koszovói - Öntudatos, bátor játékra készülnek a vendégek

Magyar-koszovói - Öntudatos, bátor játékra készülnek a vendégek

Franco Foda szövetségi kapitány kihívásként tekint a koszovói labdarúgó-válogatott magyarok elleni barátságos mérkőzésére, melyet kedden 19 órától rendeznek a Puskás Arénában.

"Jól sikerült az első meccsünk, úgy gondolom, megérdemelten győztünk 1-0-ra Örményországban, akár több gólt is szerezhettünk volna. A magyarok elleni összecsapás számunkra egy kihívás, kiváltképpen idegenben, de örülünk, hogy itt lehetünk ebben a csodálatos stadionban, mert ez egy nagyszerű futballünnep lesz valószínűleg telt ház előtt, amit nagyon várunk" - mondta hétfői sajtótájékoztatóján az MTI érdeklődésére a februárban kinevezett német szakember.

Az 57 éves tréner a magyar válogatottról kifejtette, hogy kiváló csapat, amely nagyon fegyelmezetten játszik, taktikailag pedig rendkívül jól felépített és remekül kontrázik.

"Mi is megmutattuk pénteken, hogy jól tudunk futballozni, de javulni szeretnénk az örmények ellen látottakhoz képest. Öntudatos, bátor játékot várok a tanítványaimtól" - fogalmazta meg a koszovóiak célját Foda.

A játékosok nevében Amir Rrahmani arról beszélt, hogy a keddi találkozó nagyon fontos része a felkészülésüknek az őszi Nemzetek Ligájára, mert minél jobban meg kell ismerniük és el kell sajátítaniuk az új szakvezető elképzeléseit.

"Foda arra kért minket, hogy nagyon koncentráltan futballozzunk. Magasan, lehetőleg a rivális kapujához minél közelebb támadjuk le az ellenfelet és szerezzünk labdát, mert így gólt is könnyebb lőni. Ez az egyik azon elképzelések közül, melyeket a szövetségi kapitány kért tőlünk" - mondta az MTI-nek az olasz bajnok SSC Napoli védője.

A harmincéves futballista úgy vélte, olyan erős ellenféllel csapnak össze, amely minőségi játékosokkal rendelkezik.

A Puskás Arénában 19 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.